Νικητής στα 200μ. ελεύθερο ο Φελπς

Ο Μάικλ Φελπς πήρε... διπλή ρεβάνς από τον Ράιαν Λόχτε, παίρνοντας τη νίκη στα 200μ. ελεύθερο, κατά τη διάρκεια των αγώνων πρόκρισης των ΗΠΑ για τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου.

Ο σουπερστάρ της παγκόσμιας κολύμβησης επικράτησε «στο νήμα» του μεγάλου αντιπάλου του, τερματίζοντας σε 1:45.70 έναντι 1:45.75 του παγκόσμιου πρωταθλητή του αγωνίσματος, ο οποίος είχε νικήσει τον Φελπς πέρυσι στη Σανγκάη, αλλά και στην πρώτη αναμέτρησή τους στην Ομάχα, στον τελικό των 400μ. μικτή ατομική.

Φυσικά και οι δύο πήραν το εισιτήριο για τους Αγώνες του Λονδίνου, όπου θα δώσουν μάχη, όχι μόνο μεταξύ τους, αλλά και με αθλητές όπως ο Γερμανός Πολ Μπίντερμαν, ο Γάλλος Γιανίκ Ανιέλ και ο Κορεάτης Ταεχουάν Παρκ.

Εντυπωσιακός ήταν ο Ματ Γκρίβερς στον τελικό των 100μ. ύπτιο, όπου με 52.08 σημείωσε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών, πίσω από το παγκόσμιο ρεκόρ του Ααρον Πίρσολ (51.94), το οποίο όμως έχει σημειωθεί με συνθετικό μαγιό. Τη δεύτερη θέση και το εισιτήριο για το Λονδίνο πήρε ο Νικ Τόμαν με 52.86. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών, το νέο μεγάλο αστέρι της αμερικανικής κολύμβησης, η 17χρονη Μίσι Φράνκλιν, πέτυχε εθνικό ρεκόρ με 58.85 και φυσικά πήρε την πρώτη θέση, ακολουθούμενη από τη Ρέιτσελ Μπούτσμα (59.49), ενώ η Νάταλι Κάφλιν έμεινε τρίτη και δεν θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει ένα τρίτο συνεχόμενο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στο συγκεκριμένο αγώνισμα. Τέλος, στα 100μ. πρόσθιο των γυναικών, την πρόκριση πήραν η Μπρίζα Λάρσον (1:05.92) και η Ρεμπέκα Σόνι (1:05.99) αφήνοντας «εκτός νυμφώνος» την κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ, Τζέσικα Χάρντι.

Keywords
Τυχαία Θέματα