Νιλ Όλσεϊ: «Στόχος ο τίτλος της Δύσης»

00:57 7/6/2012 - Πηγή: OnSports

Υψηλούς στόχους θέτει ο νέος GM των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, Νιλ Όλσεϊ, ο οποίος έχει αρκετή… δουλειά.

Κατ’ αρχάς υπάρχει το ντραφτ του ΝΒΑ, στο οποίο οι Μπέιζερς έχουν την 6η, 11η, 40ή και 41η επιλογή, τουλάχιστον για τώρα. Επίσης τον Ιούλιο ο Όλσεϊ θα κινηθεί στην «αγορά» των free agents, ώστε να ενισχύσει το ρόστερ του συλλόγου. Παράλληλα καλείται να ανανεώσει το συμβόλαιο του Νικολά Μπατούμ, που γίνεται επίσης free

agent την 1η Ιουλίου.

Βασικός στόχος των εκπρόσωπων του Πόρτλαντ είναι η απόκτηση ενός πλέι-μέικερ, καθώς ο Ρέιμοντ Φέλτον μάλλον θα αποχωρήσει. Φυσικά όλοι οι σχεδιασμοί εναποτίθενται πλέον στον πρώην γενικό διευθυντή των Λος Άντζελες Κλίπερς. Θυμίζουμε πως η ανακοίνωση περί λήξης της συνεργασίας του Όλσεϊ με την προηγούμενή του ομάδα είχε μόλις μία ώρα διαφορά με την ανακοίνωση πρόσληψης στους Μπλέιζερς. Προφανώς είχαν γίνει παράλληλες διαπραγματεύσεις, ανάμεσα στις τρεις ενδιαφερόμενες πλευρές.

Όλα αυτά ένα χρόνο μετά το αρχικό ενδιαφέρον του Όλσεϊ για τη θέση του GM στους Τρέιλ Μπλέιζερς. Άλλωστε είχε ζητήσει τον συγκεκριμένο ρόλο στο τέλος του 2010-11, όταν είχε απολυθεί ο Ρικ Τσο.

«Θέλω να δημιουργήσω μία καλή ομάδα τα επόμενα χρόνια. Συνολικά το πλάνο μου έχει διάρκεια πέντε με επτά χρόνια. Μέσα σε αυτήν την περίοδο θα επιδιώξουμε τίτλο στη Δύση. Αυτό είναι το όραμά μου» δήλωσε αρχικά ο νέος γενικός διευθυντής του συλλόγου του Όρεγκον.

Συνέχισε: «Θα κυνηγήσουμε παίκτες με προοπτικές, ώστε να χτίσουμε νέο ρόστερ πάνω σε αυτούς. Για μένα, ο Λα Μάρκους (σ.σ. Όλντριτζ) είναι ο θεμέλιος λίθος του συλλόγου, σαν τον Κρις Πολ στους Κλίπερς. Επίσης, ο Νικ Μπατούμ είναι ο δικός μας Μπλέικ Γκρίφιν. Οι προσθήκες θα πλαισιώσουν τους δύο συγκεκριμένους παίκτες».

Keywords
Τυχαία Θέματα