Ο αγωνιστικός κατήφορος της Ίντερ…

Πώς γίνεται μια ομάδα που έχει κατακτήσει τα πάντα πριν από μια διετία, να έχει φτάσει στον… πάτο τους πρωταθλήματος της χώρας της; Το Onsports επιχειρεί να λύσει τον… γρίφο που ακούει στο όνομα Ίντερ…

Όλα ξεκίνησαν μετά τον Μάιο του 2010, όπου οι «νερατζούρι» έχασαν τον Ζοζέ Μουρίνιο από τον πάγκο τους, ο οποίος αποφάσισε να αναλάβει την Ρεάλ Μαδρίτης θέλοντας να την οδηγήσει ξανά στον δρόμο των επιτυχιών, καθώς κέρδισε το στοίχημα στην Ίντερ με το… παραπάνω, μιας και οι Μιλανέζοι είχαν από το 1965 να χαρούν την κατάκτηση

ενός Κυπέλλου Πρωταθλητριών.

Ο διάδοχος…

Ο Μάσιμο Μοράτι άρχισε την αναζήτηση ενός προπονητή, ικανού να συνεχίσει το έργο του Μουρίνιο και στις 10 Ιουνίου ανακοινώνει την πρόσληψη του Ράφα Μπενίτεθ, ο οποίος είχε κατακτήσει Champions League με την Λίβερπουλ και Κύπελλο UEFA με την Βαλένθια.

Όλα ξεκίνησαν καλά, καθώς ο Ισπανός κατέκτησε το Super Cup απέναντι στην Ρόμα, ωστόσο λίγες ημέρες αργότερα οι «νερατζούρι» ηττήθηκαν με 2-0 από την Ατλέτικο Μαδρίτης για το Ευρωπαϊκό Super Cup. Κανείς δεν γκρίνιαξε (πολύ), όμως μετά την ισοπαλία της πρεμιέρας με την Μπολόνια η ανησυχία ξεκίνησε στο «Τζουζέπε Μεάτσα».

Ο Δεκέμβριος του 2010, βρήκε τους τότε πρωταθλητές στην 6η θέση του Καμπιονάτο και 13 βαθμούς μακριά από την κορυφή, με τις φήμες απόλυσης του Μπενίτεθ να κάνουν… πάρτι στον ιταλικό Τύπο. Τελικά ο Ισπανός αποχωρεί, κατακτώντας ωστόσο το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, ενώ στην συνέντευξη Τύπου πριν τον τελικό ζητάει μεταγραφές, κάτι που δεν έγινε και παραπονιέται μέχρι και…. σήμερα για το γεγονός αυτό!

Ένας «ροσονέρι» στους «νερατζούρι»

Η λύση για τον Μοράτι ήταν ένα σοκ. Έτσι αποφάσισε να προσλάβει τον πρώην τεχνικό της Μίλαν και πρώην παίκτη των «ντιάμπολι», Λεονάρντο, κίνηση η οποία προκάλεσε την… έκρηξη των οπαδών της Ίντερ.

Η Ίντερ ξυπνάει και μαζεύει 33 πόντους σε 13 παιχνίδια, ενώ παίρνει επική πρόκριση στο Μόναχο απέναντι στην Μπάγερν με 3-2. Η Ίντερ πλησιάζει στην κορυφή, ωστόσο η ήττα με την Μίλαν με 3-0, αλλά και αυτή από την Πάρμα με 2-0 βάζουν τέλος στο come back των «νερατζούρι».

Σε όλα αυτά αν συνυπολογίσουμε και την εντός έδρας ήττα με 2-5 από την Σάλκε, ο Λεονάρντο γκρέμισε το φοβερό σερί που έχτισε. Το Κύπελλο Ιταλίας, αποτελεί… παρηγοριά, ωστόσο κανείς δεν περίμενε τα… φετινά κατορθώματα!

Ο Λεονάρντο δέχεται τα πολλά εκατομμύρια ευρώ των Αράβων της Παρί Σεν Ζερμέν και αναλαμβάνει χρέη τεχνικού διευθυντή στην γαλλική ομάδα.

Το καλοκαίρι των… καταστροφών (;)

Στις 24 Ιουνίου σε μια κίνηση, η οποία κατακρίθηκε έντονα από τον ιταλικό Τύπο, ο Μάσιμο Μοράτι προσλαμβάνει τον Τζανπιέρο Γκασπερίνι, και εκεί ξεκινάει η περιπέτεια των «νερατζούρι».

Καλός ο Γκασπερίνι, αλλά για την Τζένοα. Για την Ίντερ όμως όχι. Ο 53χρονος τεχνικός προσπαθεί να υιοθετήσει το 3-4-3, σύστημα περασμένων ετών, βάζοντας παίκτες που και δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν σε αυτό το σύστημα, αλλά και δεν… ήθελαν!

Στο ελληνικό κοινό φάνηκε η εικόνα της φετινής Ίντερ,

Keywords
Τυχαία Θέματα