Ο έρμος ο βαθμός και το ντέρμπι

Φτάσαμε λοιπόν στις μέρες, που παραδοσιακά αποκαλούμε «παραμονές του μεγάλου ντέρμπι». Η αλήθεια είναι, πως κάπως αλλιώς τις περίμεναν όλοι αυτές τις μέρες στον Παναθηναϊκό. Να έχουν δηλαδή ΚΑΙ βαθμολογικό ενδιαφέρον πέρα από το γόητρο. Και μάλιστα να κρίνει και τον τίτλο του πρωταθλητή.

Κι εδώ που τα λέμε, τώρα που βλέπουμε με πιο κρύο μάτι τα δύο τελευταία παιχνίδια του Παναθηναϊκού, μάλλον δεν ζητούσε και πολλά για να έχουν όλα τα παραπάνω λόγο ύπαρξης. Ένα μόλις βαθμό χρειαζόταν. Ένα μόλις

βαθμό σε δύο παιχνίδια εκ των οποίων το ένα στην έδρα του.

Ένα βαθμό που… κατάφερε να μην τον πάρει. Έτσι, για να έχει σε απόσταση βολής τον ΟΣΦΠ και με νίκη την Κυριακή να παίρνει και πάλι κεφάλι στην βαθμολογία.

Βλέπετε λέμε καμιά φορά όλοι, ειδικά σε τέτοια ματς πως τι να την κάνω την ισοπαλία, αλλά να που στην τελική σούμα, όλοι οι βαθμοί μετράνε και μετράνε και πολύ. Κι αυτό πάει και σε κάποιες αποφάσεις των διαιτητών, που πολλοί αρέσκονται να τις προσπερνούν με το… ανώδυνο, «έλα μωρέ και να στόδινε, άντε το πολύ-πολύ ισοπαλία να έπαιρνες». Ε να λοιπόν, που βαθμός από δω, βαθμός από κει, μια κακή εμφάνιση από δω, ένα φαλτσοσφύριγμα από κει, στο τέλος όλα μετράνε και μετράνε και πολύ μάλιστα.

Τέλος πάντων, όλα αυτά απλά για την ιστορία τα λέμε, Η ουσία είναι πως ακόμα κι έτσι, βαθμολογικό ενδιαφέρον υπάρχει και μεγάλο μάλιστα για τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι. Γιατί καλά τα αρθράκια και οι αναλύσεις περί υπεροπλίας του ΟΣΦΠ που το έχει πια στο… τσεπάκι του το πρωτάθλημα, αλλά εγώ δεν τους βλέπω και τόσο άνετους εκεί στου Ρέντη. Άλλωστε και μόνο η… σπουδή για την πρόσφατη απόφαση σκάνδαλο της ΕΠΟ, δεν δείχνει ομάδα που πια είναι… άνετη και σίγουρη, πως ότι και να γίνει το πρωτάθλημα τόχει για πλάκα.

Ας πάει λοιπόν ο Παναθηναϊκός την διαφορά στο μείον ένα και μετά ξανασυζητάμε αν ο ΟΣΦΠ θα εξακολουθήσει να είναι το ακλόνητο φαβορί και θα δούμε αν και πόσο άνετος θα είναι στην συνέχεια.

Γι’ αυτό επιμένω, ότι ο Παναθηναίκός έχει ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία. Όχι απλά να κερδίσει τον ΟΣΦΠ και να νοιώσει την ικανοποίηση ότι τον κέρδισε, αλλά να βάλει ξανά σοβαρή υποψηφιότητα, στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος μέχρι τέλους.

Μόνο που για να το κάνει αυτό, θα πρέπει να τολμήσει. Ναι να τολμήσει. Να τολμήσει να δει κατάφατσα τον εαυτό του και να παλέψει σκληρά για να πάρει αυτό που θέλει μέσα στο γήπεδο.

Να ξαναπώ ότι χρειάζεται να μην πετάξει πάλι ένα ημίχρονο; Να ξαναπώ ότι χρειάζεται κάποια στιγμή να παίξουν μεγάλη μπάλα και να αποδειχθούν ηγέτες μέσα στο γήπεδο κάποια αστέρια του; Να ξαναπώ ότι χρειάζεται πλάνο, σχέδιο και τρέξιμο για ενενήντα λεπτά; Να ξαναπώ ότι έστω σ’ αυτό επιτέλους το παιχνίδι, η εξέδρα θα πρέπει να… κάνει την καρδιά της πέτρα και να ασχοληθεί μόνο με το παιχνίδι και τίποτε άλλο;

Πιθανόν και να μην έχει νόημα να τα ξαναπούμε όλα αυτά. Γιατί ακόμα κι αυτό, αν χρειάζεται δηλαδή να τα ξαναπούμε για να μην γίνουν, θα είναι από μόνο του δείγμα ότι ο Παναθηναϊκός πάει σε ένα ακόμα ντέρμπι ανέ

Keywords
Τυχαία Θέματα