Ο Φαν Γκάαλ κληρώνει για τις εθνικές πόλο

Ο Λουίς Φαν Γκάαλ θα κάνει την… σέντρα για τις εθνικές ομάδες πόλο στην Α΄ φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πόλο

Ο Ολλανδός κόουτς θα κάνει την κλήρωση αύριο Παρασκευή (11/11 στις 21:45 ώρα Ελλάδας) στο Αϊντχόφεν, όπου από 16 έως 29 Ιανουαρίου θα γίνει η α’ φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Πόλο με την συμμετοχή και των ελληνικών ομάδων.

Η εθνική γυναικών έχει τεθεί επικεφαλής ομίλου και θέλει απλά να αποφύγει την «οικοδέσποινα» Ολλανδία. Με την πρώτη θέση παίρνει απευθείας πρόκριση

στα ημιτελικά.

Στους άνδρες, οι έξι ομάδες που πέρασαν από τα προκριματικά μαζί με την εθνική Ελλάδας ανήκουν σε ένα κοινό γκρουπ και θα μοιραστούν σε δύο ομίλους. Οι έξι ομάδες που πέρασαν απευθείας στα τελικά έχουν χωριστεί σε τρία γκρουπ δυναμικότητας, με επικεφαλής τους φιναλίστ της προηγούμενης διοργάνωσης, Κροατία και Ιταλία. Στο δεύτερο γκρουπ συνυπάρχουν Σερβία και Ολλανδία. Από την κλήρωση θα σχηματιστούν δύο όμιλοι, με έξι ομάδες στους άνδρες και με τέσσερις στις γυναίκες. Από κάθε όμιλο, ο πρώτος προκρίνεται απευθείας στα ημιτελικά, ενώ ο δεύτερος και ο τρίτος παίζουν χιαστί μεταξύ τους για τις άλλες δύο θέσεις της τετράδας.

Να θυμίσουμε πως από το Ευρωπαϊκό προκύπτουν τα «εισιτήρια» για τα προολυμπιακά τουρνουά του Απριλίου.

Αναλυτικά τα γκρουπ δυναμικότητας :

ΑΝΔΡΕΣ

Α΄ ΓΚΡΟΥΠ: Κροατία, Ιταλία

Β΄ ΓΚΡΟΥΠ: Σερβία, Ολλανδία

Γ΄ ΓΚΡΟΥΠ: Ουγγαρία, Μαυροβούνιο

Δ΄ ΓΚΡΟΥΠ: Γερμανία, Ισπανία, Ρουμανία, Ελλάδα, Τουρκία, ΠΓΔΜ

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Α΄ ΓΚΡΟΥΠ: Ρωσία, Ελλάδα

Β΄ ΓΚΡΟΥΠ: Ολλανδία, Ιταλία

Γ΄ ΓΚΡΟΥΠ: Ισπανία, Ουγγαρία

Δ΄ ΓΚΡΟΥΠ: Γερμανία, Μ. Βρετανία

Keywords
Τυχαία Θέματα