Ο Φίνεϊ πρώτος στον Giro d'Italia

10:32 8/5/2012 - Πηγή: OnSports

Με ανατροπές και πτώσεις άρχισε ο ποδηλατικός αγώνας Giro d'Italia και μετά τα πρώτα τρία ετάπ πρώτος στην γενική είναι ο Τέιλορ Φίνεϊ.

Ο Τέιλορ Φίνεϊ ήταν ο νικητής του 1ου ετάπ κερδίζοντας την ατομική χρονομέτρηση στην Δανία. Ο Αμερικάνος ποδηλάτης κάλυψε την απόσταση 8,7χλμ σε μόλις 10 λεπτά και 26 δευτερόλεπτα, ενώ τον δεύτερο καλύτερο χρόνο είχε ο Τζέραντ Τόμας (Sky) με την διαφορά του από τον πρώτο να είναι στα 9 δευτερόλεπτα και 4 δευτερόλεπτα πιο πίσω ο Δανός Αλεξ Ράσμουσεν της Garmin-Barracuda.
Ο

Μάρκ Κάβεντις (Team Sky) πήρε το δεύτερο ετάπ με έναν επεισοδιακό τερματισμό λόγω πτώσης ποδηλατών στο γκρουπ πριν τον τερματισμό. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής άφησε πίσω του τους Μάθιου Γκος (Orica-GreenEdge) και Τζέφρι Σούπε (FDJ-Big Mat).
Ανάποδα ωστόσο ήρθαν τα πράγματα στο 3ο ετάπ με τον Γκος να είναι ο νικητής και ο Κάβεντις να έχει πτωση μαζί με τον Φίνεϊ. Ο Φίνεϊ μάλιστα αποσύρθηκε με ασθενοφόρο αλλά αργότερα είπε πως το σοκ ήταν μεγάλο και εκείνη την στιγμή πονούσε πολύ χωρίς όμως να έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα.

Γενική κατάταξη: (20 πρώτοι)
1. Τέιλορ Φίνεϊ (USA) BMC Racing Team 9:24:31
2. Τζέραντ Τόμας (GBr) Sky Procycling 0:00:09
3. Αλεξ Ράσμουσεν (Den) Garmin – Barracuda 0:00:13

Keywords
Τυχαία Θέματα