Ο Κάιτ λύτρωσε τη Λίβερπουλ στο... παρά δύο

Η Λίβερπουλ κατάφερε να «σπάσει» την αρνητική παράδοση απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και να επικρατήσει 2-1, παίρνοντας την πρόκριση στους «16» του FA Cup.

Στους «16» του FA Cup προκρίθηκε η Λίβερπουλ η οποία κατάφερε να επικρατήσει της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1 στο «Άνφιλντ» και να αφήσει εκτός συνέχειας τους περυσινούς φιναλίστ παίρνοντας μία μεγαλειώδη πρόκριση.

Το μεγάλο ντέρμπι του Νησιού δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, καθώς οι δύο ομάδες

δεν βρέθηκαν σε καλή ημέρα και είχαν ελάχιστες ευκαιρίες στη διάρκεια του παιχνιδιού. Ωστόσο οι «κόκκινοι» ήταν πιο αποτελεσματικοί.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήρθε για τους φιλοξενούμενους, όταν ο Βαλέντσια έκανε το δυνατό σουτ με την μπάλα να τραντάζει το δοκάρι του Πέπε Ρέινα. Η απάντηση της ομάδας του Κένι Νταλγκλίς ήταν άμεση και τρία λεπτά αργότερα ο Άγκερ με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους «κόκκινους».

Η επόμενη φάση που σημειώθηκε στο παιχνίδι ,ήταν η ισοφάριση της ομάδας του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Συγκεκριμένα στο 39’ ο Παρκ μετά από πάσα του Εβρά έκανε το δυνατό σουτ ισοφαρίζοντας.

Στην επανάληψη ο Κένι Νταλγκλίς ρίσκαρε και πέρασε όλους τους επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές στον αγωνιστικό χώρο και με έναν από αυτούς δικαιώθηκε. Ήταν το 88ο λεπτό όταν ο Κάρολ πήρε την κεφαλιά και έδωσε ουσιαστικά έτοιμο γκολ στον Κάιτ, ο οποίος με κοντινό σουτ δε δυσκολεύτηκε να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα και να δώσει την πρόκριση στην ομάδα του.

Αυτή ήταν η μόλις δεύτερη νίκη της Λίβερπουλ απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την τελευταία πενταετία, αφήνοντας τους «κόκκινους διαβόλους» εκτός του FA Cup μετά τον αποκλεισμό τους και από το Λιγκ Καπ Αγγλίας.

Θυμηθείτε την εξέλιξη της αναμέτρησης πατώντας ΕΔΩ

Keywords
Τυχαία Θέματα