Ο καλός ΠΑΟΚ περνάει

Χαίρετε κύριοι

Η ομάδα του Μπόλονι πήρε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με βάση αυτά που μπορούσε να ζητήσει στο Φρίουλι και κατάφερε να πάει την πρόκριση στην Τούμπα.

Ο Γκουντολίν ήδη έδειξε τον προβληματισμό του, μιλώντας για την κόλαση της Τούμπας. Είναι δεδομένο πως την άλλη Πέμπτη θα γίνει ένα ιστορικό παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ.

Και οι οπαδοί θα κάνουν την Τούμπα κόλαση. Θα πρέπει όμως να μπορέσουν να ακολουθήσουν και οι παίκτες του Μπόλονι την Ουντινέζε. Αποδείχθηκε πως χωρίς τους Ντι Νατάλε, Ασαμόα,

Ισλα είναι μια προβλέψιμη ομάδα. Καλά γυμνασμένη, με ποδοσφαιριστές που ξέρουν πώς να ακολουθούν αυτήν την περίεργη τακτική με τρεις στόπερ και τρεις κεντρικούς χαφ, αλλά σίγουρα προβλέψιμη.

Στο Φρίουλι ο στόχος επετεύχθη, αλλά για ένα 90λεπτο ο ΠΑΟΚ δεν δημιούργησε ούτε μια ευκαιρία. Η Ουντινέζε παίζοντας με 3 στόπερ σφράγισε το μηδέν και απλά βλέπαμε ένα παιχνίδι περιμένοντας αν θα σκοράρει ή όχι.

Ο Αθανασιάδης δεν ήταν σε καλή κατάσταση, δεν κέρδισε ούτε μια μονομαχία, ενώ διαγώνια πάσα από τους τρεις χαφ του άξονα στο πλάι βγήκε μόλις μία φορά στο παιχνίδι.

Ο ΠΑΟΚ πήρε ένα μεγάλο αποτέλεσμα, χωρίς επιθετικά να του βγει τίποτα. Για να περάσει, όμως, θα χρειαστεί στην Τούμπα να είναι πιο απειλητικός. Η Ουντινέζε εφαρμόζει μια περίεργη τακτική. Παίζει με τρεις στόπερ και τρία καθαρά κεντρικά χαφ. Παρότι η φιλοσοφία της είναι επιθετική οι παίκτες που απειλούν είναι λίγοι.

Αν αναλογιστεί κανείς την πίεση που άσκησε ο αντίπαλος, το 0-0 ο ΠΑΟΚ το πήρε σχετικά εύκολα. Η Ουντινέζε δεν εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι δεν απειλήθηκε καθόλου, γιατί δεν είχε ελεύθερο χώρο και παραπάνω παίκτη στην επίθεση, λόγω της τακτικής της.

Στο κέντρο, οι τρεις κεντρικοί χαφ έπαιζαν στους χώρους που κάλυπταν οι Λαζάρ, Φωτάκης, Γκαρσία και δεν μπορούσαν να απειλήσουν, καθώς δεν έχουν σαν ποδοσφαιριστές ατομική ενέργεια και τρέξιμο με την μπάλα. Στις πλευρές οι Πασκουάλε, Μπάστα ουσιαστικά έπαιζαν μόνοι τους απέναντι σε δίδυμα και ο μοναδικός που είχε χώρους ήταν ο Αμέρο που κινήθηκε πίσω από τον Φλόρεζ.

Ο σπίκερ μπορεί να φώναζε πως ο ΠΑΟΚ δυσκολεύεται από την τακτική της Ουντινέζε, αλλά αυτό ίσχυε μόνο στο επιθετικό κομμάτι. Από τη μέση και μπροστά η Ουντινέζε χωρίς τους Ισλα, Ασαμόα, Ντι Νατάλε έμοιαζε εξουδετερωμένη από την ίδια της την τακτική. Θα μπορούσε να πάρει ένα τέρμα και να κερδίσει δίκαια με 1-0, λόγω της υπεροχής και της ποιότητας του Μπάστα στη δεξιά πλευρά.

Ο Μπόλονι για ακόμα μία φορά έδειξε πως η προτεραιότητά του είναι ο σύλλογος να έχει κέρδη μακροχρόνια. Έτσι σε ακόμα ένα μεγάλο παιχνίδι πέταξε στα βαθιά τον Σταφυλίδη και άφησε εκτός τον έμπειρο Λίνο.

Το κακό για τον νεαρό ήταν πως απέναντί του είχε έναν πολύ ποιοτικό ποδοσφαιριστή. Παρότι ο Μπάστα είχε μόνος του την πλευρά δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα και έπαιξε εύκολα τους Γεωργιάδη, Σταφυλίδη και ο Μπόλονι μπορεί να αισθάνεται τυχερός που δεν δέχτηκε τέρμα από την επιλογή του να δώσει άλλο ένα μεγάλο π

Keywords
Τυχαία Θέματα