Ο Κώστας, το μήνυμα και τα …παρατράγουδα

Ο Παναθηναϊκός έκανε ακόμη ένα βηματάκι προς τον μεγάλο του στόχο, που δεν είναι άλλος από την πρόκριση στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας και η κατάκτηση του πολυπόθητου πλεονεκτήματος της έδρας.

Λέμε φυσικά «βηματάκι», καθώς οι «πράσινοι» πληρώνουν κάθε εβδομάδα τη γκέλα με την Ούνιξ, όντας υποχρεωμένοι να πάνε στο μακρινό Καζάν και να κερδίσουν στην τελευταία αγωνιστική. Πάντως είναι ηλίου φαεινότερο πως ο Πρωταθλητής Ευρώπης βαδίζει στον σωστό δρόμο, καθώς η Φενέρ έδειξε πάρα πολύ λίγη για να μπορέσει,

έστω να τον κοντράρει. Ο Ζοτς και οι συνεργάτες του για δεύτερο σερί ματς, πήραν την ταυτότητα του Σπάχια που παρακολουθούσε ανήμπορος ν’ αντιδράσει τη ψυχοφθόρο διαδικασία.

Κλειδί του αγώνα ήταν η ανωτερότητα του Παναθηναϊκού σε όλους τους τομείς και φυσικά ο Κώστας Τσαρτσαρής που έμοιαζε να βγήκε βγαλμένος από χάι λάιτ του παρελθόντος. Με αυτόν τον «Τσάρι» οι «πράσινοι» βαδίζουν σε άλλα επίπεδα καθώς η θέση «4», είναι η πλέον καταλυτική στο σύγχρονο μπάσκετ. Με 21 πόντους (άγγιξε το ευρωπαϊκό του ρεκόρ που είναι 23 σ’ ένα ματς με τη Σιένα), «οργίασε» και απέδειξε ακόμη μια φορά πόσο έλειψε τον καιρό που ήταν τραυματίας.

Φεύγοντας από το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, πηγαίνουμε μερικά μέτρα πιο πάνω. Εκεί που κάθονται κάθε εβδομάδα οι οργανωμένοι φίλοι του Παναθηναϊκού, οι οποίοι έστειλαν από τη γωνιά τους το δικό τους μήνυμα. Με το παρακάτω πανό νομίζω πως εξέφρασαν καθέναν από εμάς και προειδοποίησαν για το τι θα ακολουθήσει στην ελληνική κοινωνία: «Για να σωθούν οι τράπεζες από χρεωκοπία μας έριξαν στη φτώχεια και την ανεργία, ξεπούλησαν τη χώρα μας και ότι μας ανήκει, κλείσε την τηλεόραση στο δρόμο για τη νίκη», τα είπαν όλα.

Κλείνοντας θέλω ν΄ αναφερθώ στην εκτός κλίματος αντίδραση του Ολυμπιακού στην κλήρωση των διαιτητών του ντέρμπι. Εδώ ο κόσμος καίγεται και αντί να κρατάμε τους τόνους χαμηλούς, το κάνουμε …ροντέο. Τι να πούμε, ας τους κρίνει ο κόσμος. Το μπάσκετ παίζεται εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου. Αν είναι καλύτεροι, ας κερδίσουν το απόγευμα της Κυριακής.

Keywords
Τυχαία Θέματα