Ο μάγος Πίου και τα χωρισμένα στη γέννα

13:37 7/7/2012 - Πηγή: OnSports

Γεια χαρά σας onsporωμένοι και onsporωμένες μου. Για τις ανάγκες της σημερινής μας ιστορίας, θα μεταφερθούμε κάμποσα χρόνια πίσω. Σε κάποιο αφρικανικό χωριό στη ζούγκλα, νύχτα και ενώ όλοι κοιμούνται, μια γυναίκα ξεγλιστρά ανάμεσα στις καλύβες και πατώντας στις μύτες για να μην την αντιληφθεί κανείς, φτάνει στην πιο κεντρική καλύβα του χωριού, αυτήν του γέρου-μάγου της φυλής Αμαέτσι Γκαβάκουε Πίου. Παραμερίζει την φλοκάτη-πόρτα και μπαίνει μέσα.

Η καλύβα του μάγου της φυλής, απόλυτα ψαρωτική με κάθε

είδους κεφάλι ζώου στον τοίχο, (μέχρι και δύο κεφάλια κεφαλοτύρι είχε) όπου ξεχώριζε το κεφάλι ενός μαμούθ. Ήταν από τότε που πιτσιρίκος μάγος Πίου, ακόμα στα τσικό και στην Κ-17, είχε δεχτεί πρόταση κυριολεκτικά… μαμούθ, όταν τον εντόπισε ο τότε μάγος της φυλής και του είπε. Εγώ γέρασα, έλα να γίνεις μάγος στο χωριό μας κάποια στιγμή, αφού σε εκπαιδεύσω.

Από τότε είχαν περάσει πολλά χρόνια, ο μάγος μας ο Πίου μεγάλωσε γέρασε και τώρα δεν έκανε δημόσιες εμφανίσεις παρά μόνο δεχόταν ιδιωτικές επισκέψεις στην καλύβα του.

Η μάνα τον κοιτάζει και του λέει. «Λοιπόν; Τι προστάζεις μεγάλε μάγε Πίου. Τι είπε ο χρησμός;»

«Λοιπόν. Αφού έφαγα εννιά μερίδες παϊδάκια από κόμπρα, αφού κάπνισα δύο αμπέλια φύλλα κληματαριάς, αφού ήπια 15 λίτρα δάκρυα κροκόδειλου, κατέληξα στον χρησμό»

«Και λοιπόν; Τι είδες μάγε Πίου;»

«Τα δίδυμα που γέννησες πρέπει να τα δώσεις…»

«Όοοοοχι. Μα…»

«Δε θέλω μα»

«Πώς θα το κάνω αυτό; Μπορεί να έχω άλλα 23 παιδιά αλλά αντέχω. Εξάλλου είναι τα πρώτα μου δίδυμα και…»

«Μη φέρνεις αντιρρήσεις. Διάβασα τη γυάλα υπό του ήχους ενός παλιού τραγουδιού που λέει «γυάλα ρούμπι γυάλα ρούμπι για; χαμπιπ» και είδα ακριβώς τα εξής:
Αύριο τα ξημερώματα θα κατέβεις στο ποτάμι. Στο σημείο που τα νερά δεν είναι τόσο ορμητικά, θα βάλεις τα δύο βρέφη σε δύο διαφορετικά πανέρια και θα τα σπρώξεις στο νερό. Ο Θεός της καλοτυχίας Απαπά Μητσοτάκουε θα αναλάβει τα υπόλοιπα»

«Τι θα γίνει μετά; Τι θα απογίνουν τα μωρά μου;» ρωτά με μια κραυγή αγωνίας η μάνα.

Ο μάγος συνεχίζει: «Δύο διαφορετικές οικογένειες θα βρουν τα παιδιά. Θα τα αναθρέψουν σαν δικά τους. Θα μεγαλώσουν όμορφα. Θα γίνουν κάτι που θα δίνει χαρά στον κόσμο. Θα κυνηγούν ένα στρογγυλό ασπρόμαυρο πετσί, ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω στη γυάλα μου είναι λίγο θολά, τι είναι αυτό το δέρμα που κυνηγούν. Μικρός ασβός είναι, στρόγγυλη ζέβρα είναι, δεν μπορώ να καταλάβω.

Κανένας φυσικά δε θα ξέρει τις πραγματικές τους ηλικίες. Η μοίρα θα παίξει το παιχνίδι της και θα συναντηθούν και πάλι στην μόνη αφρικανική χώρα της Ευρώπη. Ο ένας θα έχει αυτό το σπινθηροβόλο βλέμμα του Droopy και θα έρθει από το Βορρά, από χώρα Ούνων, βαρβάρων, δανεικός όπου είχε καθοδηγητή έναν που το επώνυμό του δεν είναι ακριβώς Μάγκας, αλλά κάτι πολύ κοντά σε αυτό. Θα του κάνουν συνεχώς λάθος το επίθετο και μια θα το τονίζουν στη λήγουσα, μια στην παραλήγουσα.

Ο άλλος θα έρθει από πιο μακρινή και ζεστή χώρα. Θα του κολλήσουν διάφορα παρατσούκλια, σκύ

Keywords
Τυχαία Θέματα