Ο Ντζούκιτς μιλά για το Ευρωπαϊκό

17:42 2/4/2012 - Πηγή: OnSports

Ο προπονητής της Βρετανίας Ντράγκαν Τζούκιτς, ο οποίος εγκαταλείπει το «νησί» μετά τους Ολυμπιακούς, σχολίασε την κλήρωση του EURO 2014, αλλά και την πορεία του Διομήδη Άργους.

Ο Σέρβος θεωρείται φιλέλληνας αλλά θα βρεθεί αντιμέτωπος με την εθνική ομάδα στην 1η προκριματική φάση του EURO 2014 (8-10 Ιουνίου).

Ο ομοσπονδιακός προπονητής των Βρετανών μίλησε ιστοσελίδα της ΟΧΕ και έχρισε φαβορί για την πρόκριση την Ελβετία:

«Πρόκειται πραγματικά για ένα πολύ σκληρό γκρουπ. Για εμάς είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δούμε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Να δούμε την πρόοδο μας, καθώς με όλες τις ομάδες αγωνιστήκαμε και στο πρόσφατο παρελθόν, με την Ελλάδα στον Κολινδρό το 2009, με την Ελβετία στο Yellow Cup το 2010 και με την Ιταλία το 2011. Δεν θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερη ευκαιρία, αφού πραγματικά τα παιχνίδια θα είναι πολύ δυνατά για εμάς. Πιστεύω πως η Ελβετία είναι το φαβορί του ομίλου. Έχει πολύ έμπειρους παίκτες, όπως ο Λίνιγκερ που παίζει στο Λέμγκο, ενώ είναι μια χώρα με παράδοση στο άθλημα. Δεν πρέπει φυσικά κανείς να ξεγράφει την Ελλάδα, που είναι μια καλή ομάδα και την Ιταλία που παίζει στην έδρα της. Για πολλούς ήταν έκπληξη που η Ελβετία έμεινε εκτός πλέι- οφ του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Την Ελλάδα πάντα την παρακολουθώ και μαθαίνω νέα της, διότι έχω πολλούς φίλους Έλληνες. Ξέρω πως υπάρχει νέος προπονητής, κάνει ένα καινούργιο ξεκίνημα. Κόντρα στην Βοσνία αποκλείστηκε στις λεπτομέρειες, αλλά είμαι σίγουρος πως θα βρει τον δρόμο της γιατί υπάρχει ταλέντο».

Για την προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, είπε: «Η ομάδα είναι σε καλό δρόμο, απαρτίζεται κατά 80% από τους παίκτες που έπαιξαν κόντρα στην Ελλάδα σε εκείνα τα φιλικά του Κολινδρού το 2009. Την επόμενη εβδομάδα έχουμε ένα πολύ δυνατό τουρνουά το Continetal Cup, όπου θα αντιμετωπίσουμε Αργεντινή, Τυνησία και Κορέα. Ένα εξαιρετικό τουρνουά προετοιμασίας για εμάς είναι και η 1η φάση των προκριματικών του EURO 2014. Μετά από αυτά θα προσπαθήσουμε να παίξουμε κάποια φιλικά στην Μεγάλη Βρετανία».
Στόχος της ομάδας είναι «να είμαστε ανταγωνιστικοί με τις ομάδες εκτός Ευρώπης και να καταφέρουμε να κάνουμε έστω μια νίκη. Αυτή τη στιγμή δεν είμαστε σε επίπεδο να κερδίσουμε κάποια ευρωπαϊκή ομάδα. Αντίθετα οι γυναίκες της Μεγάλης Βρετανίας είναι σε πολύ καλύτερο επίπεδο».

Για την επιτυχία της Σερβίας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ο Τζούκιτς τόνισε: «Ήμουν από αυτούς που είχαν πει πριν ξεκινήσει η διοργάνωση πως η Σερβία μπορεί να φτάσει στα ημιτελικά και με θεωρούσαν... τρελό. Όταν έφτασε ως εκεί, έλεγαν πως θα πάρει και το χρυσό. Ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για το Σέρβικο χάντμπολ. Δέκα χρόνια μακριά από μετάλλιο για αυτή την χώρα ήταν πάρα πολλά. Έπαιξε εξαιρετική άμυνα με κορυφαίο τον τερματοφύλακα της. Τώρα πρέπει να αποδείξει στο Παγκόσμιο του 2013, πως η το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό δεν ήταν φωτοβολίδα και φυσικά έχει την ευκαιρία να προκριθεί και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του καλοκαιριού».

Επιβεβαίωσε επίσης πως θα

Keywords
Τυχαία Θέματα