Ο Οlympiakos, η «αλλοίωση» και το... αρκουδάκι των ερωτευμένων

Το αποτέλεσμα στο «Λουζνίκι» ουσιαστικά επιβεβαίωσε το αυτονόητο… Ότι, δηλαδή, ο Ολυμπιακός είναι πιο ποιοτική, πιο έμπειρη και εν κατακλείδι σαφώς καλύτερη ομάδα από την Ρούμπιν Καζάν.

Οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να… αυτοκτονήσουν στο Φάληρο για να μη πανηγυρίσουν την πρόκριση τους στους «16» του φετινού Europa League. Όχι ότι οι Ρώσοι είναι κακή ομάδα ή αμελητέα - ποδοσφαιρική - ποσότητα, αλλά στη ζυγαριά με αυτόν

τον Ολυμπιακό υπολείπεται… Κι όταν λέω «αυτόν τον Ολυμπιακό» εννοώ την ομάδα, η οποία σε όλες τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις φέτος, είτε πρόκειται για Champions League, είτε πλέον για Europa League, εμφανίζει αξιοζήλευτη σοβαρότητα, ηρεμία, αυτοπεποίθηση, αυτοσυγκέντρωση και πειθαρχία!

Ο φετινός Ολυμπιακός μοιάζει περισσότερο με Olympiakos, παρά με Ολυμπιακό… Το ‘χω ξαναγράψει αυτό και συνεχίζω, φυσικά, να το πιστεύω. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει φτιάξει μία ομάδα, η οποία φαντάζει ικανή να φτάσει ακόμα και μέχρι τον τελικό του Europa League! Μέχρι πριν δύο αγωνιστικές μάλιστα, φάνταζε ικανή ακόμα και να… χάσει το ελληνικό πρωτάθλημα, στο οποίο - ουσιαστικά - παίζει μόνος του!

Το φορμάρισμα των παικτών ωστόσο, όπως και η δυναμική παρέμβαση του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος… τράβηξε τα γκέμια μετά το ματς με την SKODA Ξάνθη και φρόντισε να τα ‘πει λιγάκι και με τα βασικά στελέχη της ομάδας σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις… Εκεί που ο άλλος είτε καταλαβαίνει απόλυτα πού βρίσκεται (σε ποια ομάδα) και ποιες απαιτήσεις υπάρχουν απ’ αυτόν, είτε… πακετάρει και πάει σπίτι του!

Μετά τις εμφατικές νίκες σε Τούμπα και Φάληρο με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ αντίστοιχα, ο Ολυμπιακός - έστω κι αν βρίσκεται στο -2 από τον Παναθηναϊκό - μοιάζει μεγαλύτερο φαβορί για τον τίτλο από τους «πράσινους»! Ούτως ή άλλως το πρωτάθλημα πλέον είναι στα δικά του χέρια… Αν νικήσει και στα εννιά ματς, που απομένουν μέχρι το τέλος της φετινής Super League, συμπεριλαμβανομένου και του ντέρμπι των «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ, ο τίτλος θα βαφτεί… ερυθρόλευκος για 14η φορά τα τελευταία δεκαέξι χρόνια! Το κύπελλο, βέβαια, φαντάζει ακόμα πιο απλός στόχος πλέον, μετά τον αποκλεισμό των Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ… Εκεί κι αν παίζει μόνος του μπάλα ο Ολυμπιακός!

Η σεζόν μπήκε πλέον στην τελική της ευθεία… Σε λίγες εβδομάδες κρίνονται τα πάντα! Τώρα που ο Ολυμπιακός δείχνει να βρίσκει την φόρμα του και να μπορεί να νικήσει οποιονδήποτε αντίπαλο, σε οποιαδήποτε έδρα, ανεξαρτήτως συνθηκών ή εξωγενών παραγόντων! Γιατί να μην αισιοδοξούν, λοιπόν, άπαντες στο «στρατόπεδο» των πρωταθλητών;

Υ.Γ. Αλήθεια, πόσοι… πρόσεξαν και πόσοι μπήκαν στον… κόπο να γράψουν ή να πουν ότι το ματς θα έπρεπε να τελειώσει με τον Ολυμπιακό να έχει έντεκα παίκτες στο γήπεδο και η Ρούμπιν δέκα; Πώς είπατε, έγινε το αντίθετο; Ε, βέβαια, αφού ο Σέρβος διαιτητής δεν «είδε» ότι στην φάση του γκολ του Ολυμπιακού, ο Νάτσο χρησιμοποίησε το χέρι του προσπαθώντας ν’ απομακρύνει τη μπάλα! Η στρογγυλή Θεά, βέβαια, κατέληξε στα δίχτυα, ο κανονισμός ωστόσο, είναι σαφής… Αν μπει γκολ, αυτό μετράει και ο παίκτης που

Keywords
Τυχαία Θέματα