Ο ΠΑΟΚ δεν είναι Μητέρα Τερέζα

Από τη μία είναι ένας αγώνας όπως όλους τους υπόλοιπους. Τρεις βαθμοί στη νίκη και αυτό θα πρέπει να είναι το μοναδικό ζητούμενο για τους παίκτες του ΠΑΟΚ έτσι ώστε να αρχίσουν να καλύπτουν τη χασούρα των αγώνων με Εργοτέλη και ΟΦΗ.

Από την άλλη, είναι ένας αγώνας ξεχωριστός για το κοινό των δύο ομάδων. Η πόλη – χωριό που ονομάζεται Θεσσαλονίκη, έχει πολλές μικρές

ιστορίες στα πέριξ ενός τέτοιο αγώνα. Από καφετέρια σε καφετέρια, εργασιακοί χώροι, πλατείες και πολλά άλλα σημεία, ο χαβαλές, η καζούρα, η αντιπαλότητα δίνουν ένα χρώμα διαφορετικό σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι των δύο ομάδων.

Όσο για τα στοιχεία του αγώνα τα πράγματα είναι απλά. Ο Άρης, είναι μπερδεμένος αγωνιστικά λόγω πρώτων της κακής προσέγγισης στο στήσιμο της ομάδας, δεύτερον λόγω της δομής του πρωταθλήματος και του μπερδέματος που έχει γίνει και τρίτον λόγω του χαρακτήρα των πρωτοκλασάτων παικτών του οι οποίοι δεν συμβάλουν στην εύρυθμη λειτουργία της ομάδας.

Από την άλλη ο ΠΑΟΚ, είναι σαφώς καλύτερη ομάδα, πιο δουλεμένη, με πιο σταθερό κορμό, μεγαλύτερη εμπειρία αλλά με κούραση και πολλές απουσίες. Απουσίες βέβαια που δεν μπορούν να αποτελούν άλλοθι. Σε ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ όποιος μπαίνει πρέπει να παίζει. Όλα τα υπόλοιπα είναι για λαϊκή κατανάλωση.

Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να μπει σήμερα στο Χαριλάου για να δώσει μία μάχη. Ο αντίπαλός του βλέπει τη συγκεκριμένη αναμέτρηση ως μαξιλαράκι για το μέλλον και ο ρόλος των παιδιών του Μπόλονι δεν είναι αυτός της ποδοσφαιρικής Μητέρας Τερέζας. Ο Άρης θα πρέπει να ψάξει αλλού την πρώτη του νίκη.

Κλειδί για τον ΠΑΟΚ είναι το κατά πόσο θα μπούνε στο παιχνίδι οι Βιεϊρίνια – Γεωργιάδης και το κατά πόσο θα είναι καλά εκτελεστικά ο Σαλπιγγίδης που θα κληθεί να παίξει ως φορ.

Στα υπόλοιπα, οι μάχες στα ύψη θα παίξουν τον ρόλο τους, όπως και οι πλαγιοκοπήσεις του ΠΑΟΚ λόγω των κακών καλύψεων των γηπεδούχων.

Τέλος σημαντικό ρόλο θα παίξει και ο Γιάχος. Αν επιτρέψει το ξύλο, τότε προβάδισμα παίρνουν οι γηπεδούχοι. Αν είναι σοβαρός στον πειθαρχικό έλεγχο, τότε οι φιλοξενούμενοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα