Ο θρίαμβος που δεν εξαργυρώθηκε και το κίνητρο!

Την 6η αγωνιστική έγινε το «μπαμ» στο πρωτάθλημα με το θρίαμβο της Καβάλας επί του Παναθηναϊκού.

Τρεις εβδομάδες μετά οι Μακεδόνες μοιάζουν... κοιμισμένοι. Λες κι έπεσαν σε λήθαργο μετά την ανεπανάληπτη επιτυχία που τους έφερε στο προσκήνιο της δημοσιότητας.

Μετά το ματς αυτό η Καβάλα δεν έχει καταφέρει -στους τρεις αγώνες που ακολούθησαν- όχι απλώς να νικήσει αλλά και να ξεπεράσει τους 60 πόντους! Στα δύο ταξίδια της

μακριά από την Καλαμίτσα δέχθηκε 28 και 23 πόντους διαφορά αντίστοιχα. Στον εντός έδρας αγώνα με τον Άρη που μεσολάβησε έχασε με διαφορά 8 πόντων αλλά είχε βρεθεί στο -20! Με λίγα λόγια; Στα τελευταία 5 παιχνίδια της στο πρωτάθλημα η Καβάλα έχει ρεκόρ 1-4 κι έχει νικήσει μόνο τον Παναθηναϊκό (!) ενώ έχει ηττηθεί από Περιστέρι, Κολοσσό και ΚΑΟΔ εκτός αλλά κι από Άρη εντός.

Ιδού τι μαρτυρούν και κάποια άλλα στοιχεία που αναζητήσαμε:

- Πριν το θρίαμβο επί του Παναθηναϊκού η Καβάλα είχε ρεκόρ 3-2. Η καλύτερη παραγωγή της ήταν οι 75 πόντοι που είχε σημειώσει κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ο μέσος όρος της στην επίθεση ήταν 67,8 πόντοι και σούταρε με 26,7% στα σουτ τριών πόντων. Είχε 4,6 εύστοχα τρίποντα ανά παιχνίδι κατά μέσο όρο σε 17,2 προσπάθειες.

- Στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό η Καβάλα έκανε επιθετικό ρεκόρ για φέτος και στα 9 ματς που έχει δώσει μέχρι τώρα με τους 79 πόντους που πέτυχε. Κόντρα στους «πράσινους» δηλαδή σκόραρε 11,2 πόντους παραπάνω από το μέσο όρο που είχε μέχρι τότε. Επίσης είχε 12 εύστοχα (περίπου 7 παραπάνω από το μέσο όρο της) στις 23 προσπάθειες για τρίποντο. Ποσοστό, 52,2% δηλαδή διπλάσιο από την μέχρι τότε ευστοχία της.

- Μετά το θρίαμβο επί του Παναθηναϊκού η Καβάλα έχει μόνο ήττες με μέσο όρο διαφοράς στο -20 περίπου! Δέχτηκε 28 πόντους από τον Κολοσσό στη Ρόδο, 8 εντός από τον Άρη και 23 στη Δράμα από τον ΚΑΟΔ. Ο μέσος όρος της στην επίθεση έπεσε στους 57,7 πόντους, δηλαδή 21,3 λιγότερους απ' όσους πέτυχε κόντρα στον Παναθηναϊκό και 10,1 λιγότερους απ' όσους πετύχαινε πριν το ματς με τους «πράσινους».

Σουτάρει στα τρία τελευταία ματς με 28,1% στα τρίποντα και πετυχαίνει κατά μέσο όρο 6 στις 21,3 προσπάθειες. Με λίγα λόγια ευστοχεί στα μισά απ' όσα ευστόχησε κόντρα στους «πράσινους».

Δεν πρόκειται να σταθούμε στην απλοϊκή λογική ότι «κόντρα στον Παναθηναϊκό μπήκαν όλα»! Αυτά είναι μπακαλίστικα. Ο Ομπράντοβιτς συνηθίζει να χρησιμοποιεί τη λέξη «κίνητρο» και η Καβάλα κόντρα στον Παναθηναϊκό το διέθετε σε μεγάλο βαθμό, άλλωστε δεν είχε και τίποτε να χάσει. Φαίνεται πως μετά από το ματς αυτό οι παίκτες της Καβάλας «άδειασαν» κι εκεί είναι το στοίχημα κάθε προπονητή: Να διαχειριστεί σωστά πέρα από μια ήττα κι ένα θρίαμβο, να «ξαναγεμίσει» τους παίκτες του και να ξανακάνει το μάτι να γυαλίζει.

Keywords
Τυχαία Θέματα