Ο Βαλβέρδε επανέφερε άπαντες στην πραγματικότητα!

15:07 1/3/2012 - Πηγή: OnSports

Πολύ σωστή η κίνηση του Ερνέστο Βαλβέρδε να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου - κάτι που δεν συνηθίζει, άλλωστε - στο ξεκίνημα του αγωνιστικού Γολγοθά του Ολυμπιακού…

Ο Ισπανός έκανε ό,τι ακριβώς έπρεπε την κατάλληλη στιγμή! Την ώρα, δηλαδή, που άρχιζε να γίνεται επικίνδυνη η κατάσταση ενόψει της κρίσιμης κι εξαιρετικά δύσκολης αναμέτρησης με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο.

Κι

εξηγούμαι για τι εννοώ «επικίνδυνη κατάσταση»…

Το εντυπωσιακό νικηφόρο σερί των εφτά αγώνων του Ολυμπιακού, σε Ελλάδα κι Ευρώπη και μάλιστα, δίχως καν να δεχτούν γκολ οι «ερυθρόλευκοι» έχει δημιουργήσει – δικαιολογημένα ως έναν βαθμό – κλίμα ενθουσιασμού στις τάξεις της ομάδας. Νίκη στη Τούμπα, «στεγνό καθάρισμα» της ΑΕΚ σε 20’, sweep με την Ρούμπιν, ακόμα και στους -20… Δικαιολογείται ο ενθουσιασμός!

Έπρεπε, όμως, να κατευναστεί… Άμεσα! Διότι παρατηρήθηκε και το άλλο φαινόμενο, επίσης συχνό όταν μιλάμε για τον Ολυμπιακό… Να έχει γίνει πρώτο θέμα επικαιρότητας ο σχεδιασμός της νέας σεζόν (!), χωρίς καν να έχει ολοκληρωθεί η τρέχουσα…

«Εφτά ομάδες θέλουν τον Μιραλάς, δηλώσεις του Βέλγου στην πατρίδα του περί… μπροστινής πόρτας, αναπροσαρμογή της ρήτρας του ποδοσφαιριστή, αλλά και «έρωτας» του Μάγκατ για τον Τοροσίδη, «βλέμματα» της Βέρντερ για τον Μοντέστο, φεύγει ο Αβραάμ με εφτά εκατομμύρια άρα πρέπει να βρούμε τον αντικαταστάτη του, σκέφτεται Βαλβέρδε η Μπαρτσελόνα…» κι άλλα πολλά παρόμοιας υφής δημοσιεύματα έχουν «κλέψει την παράσταση» στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού τις τελευταίες μέρες!

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, όμως, φρόντισε - βγαίνοντας ο ίδιος μπροστά - να βάλει άνω τελεία σε όλα τα προαναφερθέντα, τα οποία όντως είναι σημαντικά θέματα, δεν είναι ωστόσο, της παρούσης! Διότι αυτό που προέχει για τις επόμενες δεκαπέντε μέρες είναι αποκλειστικά η νίκη και στα πέντε ματς, τα οποία θα δώσει ο Ολυμπιακός!

Διότι μόνο έτσι θα συνεχίσουν οι «ερυθρόλευκοι» να είναι «μέσα» σ’ όλα… Βγάζοντας με νίκες από το πρόγραμμά του τον ΟΦΗ, τον Άρη και πάνω απ’ όλα τον Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός θα έχει «σφιχταγκαλιάσει» τον 39ο τίτλο της ιστορίας του και παράλληλα θα έχει «τελειώσει» τον «αιώνιο» αντίπαλό του!

Ταυτόχρονα, θα έχει πετύχει την ευρωπαϊκή του υπέρβαση αποκλείοντας τη Μέταλιστ και φιγουράροντας στις «8» του φετινού Europa League. Έχοντας μάλιστα, βλέψεις ακόμα και για ημιτελικά, αν η τύχη φανεί λίγο… ανοιχτοχέρα, καθώς θεωρώ ότι ο καλός Ολυμπιακός «έχει» τον νικητή από τα ζευγάρια Τβέντε-Σάλκε, Σταντάρ Λιέγης-Ανόβερο και Αλκμάαρ-Ουντινέζε! Σύμφωνοι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Σίτι, Βαλένθια και Ατλέτικο Μαδρίτης είναι ομάδες «πρώτης γραμμής» και λογικά - αν κληρωθούν με τον Ολυμπιακό - θα λογίζονται ως φαβορί… Οι υπόλοιπες, όμως, που προανέφερα δεν μπορούν να νιώθουν έτσι απέναντι στους πρωταθλητές Ελλάδας!

Γι’ αυτό, λοιπόν, πρέπει να αποδώσουμε τα εύσημα στον Βαλβέρδε, διότι κατάφερε να επαναφέρει άπαντες στην… πραγματικότητα, με την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας!

Έδειξε ο Ισπανός ότι γουστάρει που είναι στην Ε

Keywords
Τυχαία Θέματα