«Όχι στο κάπνισμα»

«Τσιγάρο; Τρέχω για να το κόψω», είναι το μήνυμα του ΣΕΓΑΣ και της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, ενόψει του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών.

Τις δυνάμεις τους ενόψει του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών, που θα διεξαχθεί στις 13 Νοεμβρίου, ένωσαν ο ΣΕΓΑΣ και η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία.
Η

ΕΠΕ θα είναι θεσμικός συνεργάτης στον 29ο Κλασικό Μαραθώνιο, δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα Ιατρεία Διακοπής Καπνίσματος, τα οποία προσφέρουν δωρεάν επιστημονική και αποτελεσματική στήριξη σε όσους θέλουν να σταματήσουν το κάπνισμα.

Ο καθηγητής κ. Γουργουλιάνης υπογράμμισε πως: «Η σωματική άσκηση δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μία υγιή ζωή. Για να μπορούμε, ωστόσο, να υιοθετήσουμε το υγιεινό αυτό πρότυπο, πρέπει να είμαστε μακριά από το τσιγάρο, το οποίο μειώνει τις δυνατότητες άθλησης, υπονομεύοντας την υγεία και την ποιότητα της ζωής μας. Πρέπει να προβάλλουμε το μήνυμα κατά του καπνίσματος γιατί ακόμη και έναν άνθρωπο να επηρεάσουμε για να κόψει το τσιγάρο θα είναι κέρδος για όλη την κοινωνία».

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής, για την συνεργασία με την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία τόνισε: «Ο Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών συμβολίζει τις αξίες της ειρήνης και της συναδέλφωσης των λαών, δίνει την ευκαιρία στους αγωνιζόμενους να τρέξουν στα βήματα του θρυλικού αγγελιοφόρου-οπλίτη Αθηναίου, που έκανε την διαδρομή αυτή το 490 π.Χ., και να ζήσουν λίγη από την μαγεία που προσφέρει αυτός ο άθλος.
Δεν χωρά αμφιβολία ότι για να ξεπεράσεις τα όριά σου, πράγμα που συμβαίνει με όλους όσους συμμετέχουν σ΄αυτό το γεγονός, θα πρέπει συγχρόνως να πεις «ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ» και σε κάθε άλλη βλαβερή για την υγεία συνήθεια».

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία θα υλοποιήσει περαιτέρω ενέργειες, όπως δωρεάν αναπνευστικό έλεγχο στους επισκέπτες της EXPO, διανομή δωρεάν t-shirt σε όλους τους δρομείς των 5 χλμ και προωθητικές ενέργειες στο διαδίκτυο.

Στη συνέντευξη Τύπου, που φιλοξενήθηκε στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Υγείας, Χρήστος Αηδόνης, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής, και ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, καθ. Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης ο πρόεδρος της AIMS, Πάκο Μποράο και ο γενικός γραμματέας της ελληνικής ομοσπονδίας στίβου, Παναγιώτης Δημάκος.


Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.


Keywords
Τυχαία Θέματα