Οι δυσκολίες της επόμενης ημέρας

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για την αλλαγή στον προεδρικό θώκο του ΠΑΟΚ και τις δυσκολίες που θα συναντήσει μπροστά του ο Ζήσης Βρύζας από εδώ και στο εξής…

Το μεγάλο ερωτηματικό στην μετά Ζαγοράκη ημέρα του ΠΑΟΚ είναι το αν θα μπορέσει ο Βρύζας να συσπειρώσει τους οπαδούς της ομάδας έτσι ώστε να αντέξει. Σήμερα, ούτε τυχαία μίλησε για παρουσία του τουλάχιστον μέχρι τον Μάιο, ούτε τυχαία έκανε αναφορά για το τι έχει διδάξει η ΠΑΟΚτσήδικη ιστορία γύρω από τους προέδρους

του ΠΑΟΚ. Ένας που να έφυγε νορμάλ δεν έχει καταγραφεί.

Ο Ζαγοράκης αποχώρησε με θετικό πρόσημο, άρα το έργο του Βρύζα θα έχει πετύχει αν καταφέρει να διατηρήσει τον ΠΑΟΚ εκεί που τον πήρε και να εξελίξει τη λειτουργία του. Μέσα σε ένα τόσο άσχημο περιβάλλον – κυρίως της αγοράς – αλλά και με ένα κλονισμένο κοινό της ομάδας, πόσο εύκολο είναι κάτι τέτοιο;

Κακά τα ψέματα, μόνο εύκολο δεν είναι για τον Βρύζα το έργο που έχει αναλάβει. Πρώτα απ όλα, υπάρχουν χρέη τα οποία ακόμη βαραίνουν τον ΠΑΟΚ και μάλιστα, κάποια από αυτά μεταφέρθηκαν για μετά τον Ιούλιο έτσι ώστε η ΠΑΕ να αδειοδοτηθεί.

Για να πετύχει το εγχείρημα, η διοίκηση Βρύζα θα πρέπει πρώτον να πείσει το κοινό πως πρέπει να στηρίξει, να μην υπάρχει η χασούρα που προβλέπεται στα έσοδα λόγω της κρίσης και ταυτόχρονα σε μία νεκρή αγορά, να βρει νέους οικονομικούς πόρους. Βοήθα Παναγιά μου.

Το μόνο θετικό είναι πως επιστρέφει στα χέρια του ΠΑΟΚ η μπουτίκ, ένα κομμάτι που η προηγούμενη διοίκηση έκανε τεράστια λάθη. Αν αλλάξει η δομή της, αν η συμφωνία με την εταιρία αθλητικής ένδυσης είναι νορμάλ, τότε υπάρχει η ελπίδα να μπει ένα σοβαρό ποσό στο ταμείο της ΠΑΕ. Όμως αυτή τη στιγμή, δεν εμφανίζεται από πουθενά αλλού μία καλύτερη προοπτική στα οικονομικά όχι μόνο για τον ΠΑΟΚ, αλλά για καμία ελληνική ΠΑΕ. Πόσο μάλλον σε μία που βρίσκεται και υπό τη στενή παρακολούθηση της ΟΥΕΦΑ.

Τα ψέματα έχουν τελειώσει και αυτό πρέπει άπαντες να το κατανοήσουν. Από τον πιο πιτσιρικά οπαδό της ομάδας μέχρι και αυτόν που είναι στα πρόθυρα του αλτσχάιμερ.

Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να προοδεύσει με αργά αλλά σταθερά βήματα, εκτός κι αν βρεθεί κάποιος να βάλει χρήματα. Εγώ έχω πάψει να ελπίζω σε κάτι τέτοιο εδώ και καιρό και απλά η άποψή μου αυτή σφραγίζεται ακόμη καλύτερα με γεγονότα όπως τα χθεσινά.

Πάμε και στον Ζαγοράκη. Ο τρόπος που έφυγε δεν είναι ο ενδεδειγμένος. Απλά νομίζω πως πλήρωσε την εσωστρέφειά του και την υπερβολική δημοκρατία που επέβαλε στον ΠΑΟΚ. Πλήρωσε και το ότι είναι ένας άνθρωπος κλειστός, απόμακρος από την κοινή γνώμη, που επηρεάζεται εύκολα από πράγματα που άλλους δεν θα τους άγγιζαν.

Το πρόσημο της παρουσίας Ζαγοράκη στον ΠΑΟΚ είναι θετικό. Πήρε μία ομάδα καρναβάλι και παρέδωσε μία ανταγωνιστική ομάδα, με υποδομές και προπονητικό κέντρο.

Δεν μπόρεσε να βρει λύσεις στο οικονομικό, παρασύρθηκε αρκετές φορές σε λάθος τάιμινγκ, αλλά όπως και να χει, ο ΠΑΟΚ ξαναέγινε ΠΑΟΚ στα χέρια του.

Θυμάμαι το πρώτο του παιχνίδι σαν πρόεδρος του ΠΑΟΚ, εκείνο το φιλικό που έδωσε η ομάδα ε

Keywords
Τυχαία Θέματα