Οι ελεύθεροι, «hot» και ωραίοι της Super League! (photos)

08:22 1/5/2012 - Πηγή: OnSports

To…shopping ελεύθερων παικτών κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια στο εγχώριο μεταγραφικό παζάρι. Φανταστείτε τι θα γίνει το φετινό καλοκαίρι, με τα οικονομικά ζόρια και τα πάσης φύσεως ανεξόφλητα... γραμμάτια να βασανίζουν τη ζωή των ομάδων. To Οnsports παρουσιάζει την «αφρόκρεμα» (και όχι μόνο) των ποδοσφαιριστών που κυκλοφορούν με την ταμπέλα...«ελεύθεροι και ωραίοι»!

Χωρίσαμε σε τρεις κατηγορίες την «πάστα» των παικτών οι οποίοι το προσεχές καλοκαίρι λήγουν τα συμβόλαια με τις ομάδες τους και συνεπώς δύναται να υπογράψουν και να αλλάξουν δαχτυλίδια με όποιο σύλλογο τραβάει η κλαρδιά τους!

Η top κατηγορία ονομάζεται... «hot» φανέλες στην οποία συμπεριλαμβάνονται ποδοσφαιριστές οι οποίοι βάση επιδόσεων, βιογραφικών και γενικότερα προσωπικού «brand name» θεωρούνται πιο περιζήτητοι στην αγορά. Ακολουθούν η κατηγορία με τους ποδοσφαιριστές από «τα πάνω… ράφια» οι οποίοι συνδυάζουν αγωνιστικές αρετές με συγκρατημένο κόστος αγοράς και τέλος η κατηγορία «ποιότητα και οικονομία». Παίκτες με μικρότερο ειδικό βάρος, ικανοί ωστόσο να κάνουν την διαφορά με ακόμη πιο οικονομικά συμβόλαια. Συνεπώς, βάλτε τώρα που γυρίζει!

Α και για να μην το ξεχάσουμε. Δικαίωμα στις μεταγραφές έχουν όσες ΠΑΕ περάσουν με επιτυχία τον «σκόπελο» της αδειοδότησης. Οι μετεξεταστέοι τρώνε άκυρο και θα «ξεχαρμανιάσουν» με μεταγραφές κάτω των 22 ετών με δικαίωμα συμμετοχής στις εθνικές ομάδες της Ελλάδας και γηγενών επίσης κάτω των 22 ετών.

ΟΙ «HOT» ΦΑΝΕΛΕΣ

Ολοφ Μέλμπεργκ (36 συμμετοχές – 3 γκολ)

«Βράχος» της άμυνας των πρωταθλητών τα τρία τελευταία χρόνια. Ο 35χρονος αμυντικός θα συνεχίσει - κατά τα φαινόμενα - και την νέα σεζόν να αγωνίζεται με την ερυθρόλευκη φανέλα, από την στιγμή που συμφωνήσει με το «κούρεμα» των ετήσιων απολαβών του. Ακόμη πάντως και εάν σηκώσει άγκυρα από το λιμάνι του Πειραιά, το κασέ του κρίνεται μάλλον απλησίαστο (με τα τωρινά δεδομένα) για τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες. Φάτε μάτια ψάρια!

Αριελ Ιμπαγάσα (25 συμμετοχές)

Αν και διανύει τα ποδοσφαιρικά… γεράματα (τον προσεχή Οκτώβριο κλείνει τα 36), ο Αργεντινός «μαέστρος» βάζει κάτω πολλούς νεώτερους σε ηλικία παίκτες, όσο βαστάνε τα πόδια του του στο χορτάρι και δεν βρίσκεται στα… πιτς, που ώρες – ώρες μοιάζουν με δεύτερο… σπίτι του! Τα παιδιά του Πειραιά εκτός απροόπτου δεν θα κινηθούν - κυρίως λόγω ηλικίας- για την ανανέωση του συμβολαίου του.

Μάρκο Πάντελιτς (18 συμμετοχές – 16 γκολ)

Η «ερωτική σχέση» του με τα δίχτυα, φτάνει και περισσεύει για να τον συμπεριλάβει στην κατηγορία των «hot» προσεχώς ελεύθερων ποδοσφαιριστών. Ο διάδοχος του Ερνέστο Βαλβέρδε και ο συνωστισμός που ενδεχομένως θα υπάρξει στην επιθετική γραμμή του Ολυμπιακού, θα παίξουν μεγάλο ρόλο για την συνέχιση ή όχι της συνεργασίας του με τους πρωταθλητές. Ακόμη και στα 34 του, ο Σέρβος στράικερ αποτελεί μία πρώτης τάξεως λύση για την ενίσχυση της γραμμής κρούσης οποιασδήποτε ελληνικής ομάδας.

Κώστας Μανωλάς (33 συμμετοχές – 2 γκολ)

«Παρέλαση» ευρωπαίων σκάουτ καταγρά

Keywords
Τυχαία Θέματα