Οι καλοί λογαριασμοί

Σε μία περίοδο που δεν υπάρχει η δυνατότητα να παρουσιάσεις κάτι διαφορετικό από αυτό που συμβαίνει, μπαίνει στη ζωή μας η φράση «οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους».

Στον ΠΑΟΚ σύντομα θα γίνει η νέα δημόσια τοποθέτηση που θα παρουσιάσει τα δεδομένα που πρέπει να υπάρξουν για να μπορέσει η ομάδα να προχωρήσει. Xθες αργά το βράδυ, υπήρξε μία συνάντηση διοίκησης - οργανωμένων για το τι μέλλει γενέσθαι και μάλλον έγινε κατανοητό απ’ όλους το τι οφείλει

να κάνει ο ΠΑΟΚ, για να φύγει από τον βούρκο.

Ο ΠΑΟΚ είναι η μοναδική μεγάλη ελληνική ομάδα πλην Ολυμπιακού, που μέχρι σήμερα οι απώλειες που είχε σε έμψυχο δυναμικό ήταν απειροελάχιστες. Ουσιαστικά η απώλεια του Βιτόλο ήταν αυτή που πόνεσε. Άλλη σοβαρή δεν υπήρχε.

Το καλοκαίρι η ΑΕΚ έχασε σχεδόν όλα τα περιουσιακά της στοιχεία, όπως και αρκετούς παίκτες εμπειρίας, ο Παναθηναϊκός αναγκάστηκε να ζήσει χωρίς τους Σισέ και Ζιλμπέρτο Σίλβα. Μάλλον και ο ΠΑΟΚ έπρεπε να κάνει την κίνησή του το καλοκαίρι, αλλά στη Θεσσαλονίκη είχαμε Φλωρίδη. Θα έφερνε Τρεζεγκέ και Μποκανί.

Η κουβέντα του καλοκαιριού για το άνοιγμα ήταν μεγάλη, αλλά αυτό που κόστισε στον ΠΑΟΚ και ήταν λογικό να συμβεί, αφορά τα φετινά έσοδα. Στη ΠΑΕ λένε πως είναι κοντά στα 5 εκατ. ευρώ λιγότερα και ελπίζουμε να προχωρήσει κι άλλο στο Γιουρόπα Λιγκ και το κύπελλο για να μειωθεί αυτό το χάσμα. Παρόλα αυτά, η κατάσταση είναι κρίσιμη ενόψει παρουσίας του ΠΑΟΚ στα τέλη Γενάρη στη Πειθαρχική επιτροπή της ΟΥΕΦΑ.

Στη συνάντηση που έγινε μεταξύ διοίκησης και οργανωμένων ξεκαθαρίστηκε πως θα γίνει πώληση. Πως δεν υπάρχει άλλη επιλογή και αυτό είναι επίσης κατανοητό. Αν δεν έρθουν λεφτά, δεν θα μειωθούν οι οφειλές προς τους παίκτες, δεν θα βελτιωθεί η εικόνα της ομάδας στην ΟΥΕΦΑ, δεν θα είναι ικανοποιημένοι οι επιτελείς της με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό.

Το να διώξεις συμβόλαια είναι σίγουρα κέρδος οικονομικό, αλλά δεν βελτιώνει την εικόνα σου άμεσα. Απλά σε μία ομάδα που το καλοκαίρι θα αδειάσει από τα πολλά συμβόλαια που τελειώνουν, μάλλον υπάρχει ένα κέρδος χρόνου και ρευστού αν το ξεκινήσεις από τώρα.

Νομίζω πως κανένας στον ΠΑΟΚ δεν θα ήθελε να μπει σε αυτή τη διαδικασία, αλλά αυτοί που καλούνται να αποφασίσουν θα πρέπει να έχουν γνώμονα τη λογική και όχι το συναίσθημα. Αυτή είναι άλλωστε και η βασική διαφορά μίας διοίκησης με το κοινό.

Το μεγάλο ερωτηματικό είναι το πώς θα μπορέσει ο Βρύζας στη δημόσια τοποθέτησή του, μέσα από την μαυρίλα των θυσιών να παρουσιάσει αγωνιστική προοπτική.

Ο υπεύθυνος του αγωνιστικού τμήματος είναι ξεκάθαρο πως ποντάρει στη βάση των Ελλήνων διεθνών που διαθέτει η ομάδα και στον προπονητή που ξέρει να μπολιάσει αργά και σταθερά, δύο - τρεις πιτσιρικάδες ακόμη από τις ακαδημίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα