Οι κορυφαίοι του 2011-12 στο NFL

03:46 5/2/2012 - Πηγή: OnSports

Το «Associated Press» ανακοίνωσε τους διακριθέντες ποδοσφαιριστές για την σεζόν 2011-12 στο NFL, από τους οποίους ξεχώρισε ο Drew Brees.

Συγκεκριμένα ο quarterback των Νιου Ορλίνς Σέιντς αναδείχθηκε κορυφαίος επιθετικός παίκτης της χρονιάς. Άλλωστε σημείωσε μία σειρά από ρεκόρ, μεταξύ των οποίων το «σπάσιμο» μίας... 27χρονος επίδοσης του Dan Marino με 5,476 γιάρδες από πάσες. Μάλιστα πήρε 43 από τις 50 ψήφους της αρμόδιας επιτροπής, με τον Aaron Rodgers

να συγκεντρώνει τις άλλες επτά.

Πάντως ο quarterback των Γκριν Μπέι Πάκερς ψηφίστηκε πολυτιμότερος παίκτης της σεζόν που πέρασε με 48 ψήφους. Διαδέχθηκε έτσι τον Tom Brady των Νιου Ίνγκλαντ Πάτριοτς.

Κορυφαίος αμυντικός ήταν ο Terrell Suggs, linebacker των Μπάλτιμορ Ρέιβενς. Αυτός συγκέντρωσε 21 ψήφους, επτά περισσότερες από τον Jared Allen των Μινεσότα Βάικινγκς.

Ο προπονητής των Σαν Φρανσίκο 49ερς, Jim Harbaugh, πήρε το αντίστοιχο βραβείο για τους κόουτς με 45 από τις πενήντα ψήφους. Μάλιστα μόλις ολοκλήρωσε την πρώτη του σεζόν στο NFL.

Ακόμα, ο quarterback των Ντιτρόιτ Λάιονς, Matthew Stafford, ήταν ο παίκτης με την σημαντικότερη αγωνιστική επαναφορά φέτος, σύμφωνα με το «AP». Σε αυτή την κατηγορία υπήρχε μεγαλύτερος ανταγωνισμός, αλλά ο Stafford, ο οποίος είχε προβλήματα τραυματισμού τα πρώτα του δύο χρόνια στο NFL, συγκέντρωσε 21 ψήφους.

Ο Cam Newton, quarterback των Καρολάινα Πάνθερς, αναδείχθηκε κορυφαίος επιθετικός rookie και ο Von Miller των Ντένβερ Μπρόνκος, αντίστοιχος αμυντικός.

Παρακάτω συνοπτικά οι βραβευθέντες:

Most Valuable Player: Aaron Rodgers (Γκριν Μπέι Πάκερς)
Offensive Player of the Year: Drew Brees (Νιου Ορλίνς Σέιντς)
Defensive Player of the Year: Terrell Suggs (Μπάλτιμορ Ρέιβενς)
Coach of the Year: Jim Harbaugh (Σαν Φρανσίσκο 49ερς)
Comeback Player of the Year: Matthew Stafford (Ντιτρόιτ Λάιονς)
Offensive Rookie of the Year: Cam Newton (Καρολάινα Πάνθερς)
Defensive Rookie of the Year: Von Miller (Ντένβερ Μπρόνκος)

Στο περιθώριο της εκδήλωσης που έγινε στην Ιντιανάπολις, έδρα του Super Bowl XLVI, ανακοινώθηκαν τα μέλη της φετινής τάξης του Hall of Fame του NFL. Πρόκειται για τον πρώην running back των Νιου Ίνγκλαντ Πάτριοτς και Νιου Γιορκ Τζετς, Curtis Martin, τον Chris Doleman, τον Cortez Kennedy, τον Willie Roaf, τον Dermontti Dawson και τον Jack Butler.

Keywords
Τυχαία Θέματα