ΟΜΑΔΑ, σύνολο, μικρό θαύμα, Φερέϊρα…

Πω, πω, πω μια ΟΜΑΔΑ…

Πόσα χρόνια άραγε έχουν να δουν οι φίλοι του Παναθηναϊκού ΤΕΤΟΙΑ μπάλα από την ομάδα τους; Γιατί η εμφάνιση στην Τούμπα είναι απ’ αυτές που τις θυμάται κανείς για χρόνια!

Δεν έχει καμιά σημασία το τελικό σκορ, το 1-3 επί του ΠΑΟΚ, που έχει ασφαλώς, αφού κρατάει διάπλατες τις πόρτες στα όνειρα, αυτά που ήταν… απαγορευτικά και απαγορευμένα

το καλοκαίρι, όταν τα πάντα έμοιαζαν διαλυμένα…

Εκείνο που έχει ξεχωριστή σημασία είναι ότι ο Παναθηναϊκός είναι ΟΜΑΔΑ με κεφαλαία γράμματα και επιπλέον παίζει πολύ ελκυστικό ποδόσφαιρο.
Αυτός ο εξαιρετικός παππούς που διαβάζει… Πάολο Κοέλιο, όπως λέγαμε μόλις λίγες μέρες πριν («θάρρος δεν σημαίνει απουσία φόβων, αλλά ικανότητα να μην τους επιτρέπουμε να μας παραλύουν»), έχει κάνει παπάδες!

Μετά το διπλό ευρωπαϊκό στραπάτσο, έβαλε κάτω τα χαρτιά του με τα συμπεράσματα από όλους τους παίχτες του, πήρε χαρτί και μολύβι, χρησιμοποίησε ορθολογισμό στο φουλ και προχώρησε έτσι.

Αυτός ο Ζέκα είναι… ανώνυμος; Ε, και; Τον ρίχνω μέσα και βγάζει τα άντερα των αντιπάλων του με τόση δουλειά και απίστευτο τρέξιμο. Είναι… παράξενος ο Κουίνσι; Τον πετάω στο γήπεδο, πατάει το …τούρμπο και δεν τον σταματάνε ούτε με… οδόφραγμα! Αυτός ο Λέτο είναι… τρελός; Τον πείθω να γίνει πιο απλός, να πατάει περιοχή, κι όλα τα υπόλοιπα θα τα γράψει το… ταμπλό! Είναι μεταγραφή ο Βιτόλο; Δεν πειράζει, προτιμώ τον Σιμάο που τρώει σίδερα και τρέχει για τρεις. Είναι λίγο… μπλαζέ ο Κατσουράνης;

Τον εξηγώ ότι χρειάζομαι το μυαλό του και τον πείθω να τρέχει να μαρκάρει ακόμα και στην πλάγια γραμμή. Μου λένε ότι… καίει η Τούμπα και πρέπει να βάλω στο τέρμα κάποιον πιο έμπειρο; Δεν πειράζει, κρατάω τον Καπίνο και τον εμπιστεύομαι με χίλια! Λένε ότι ο Κλέητον είναι… τρικυμία. Αδιαφορώ. Τον ρίχνω στο ματς και του λέω να κάνει αυτά που ξέρει. Μου λένε επίσης ότι ίσως να πρέπει σε τέτοια έδρα να βάλω δυο αμυντικά χαφ για να ανταπεξέλθω στην πίεση. Μπα, θα μείνω στο 4-3-3, με το οποίο η ομάδα έχει αποδώσει εξαιρετικά.

Αυτά κάνει ο παππούς, ο Ζεσουάλδο Φερέϊρα, έτσι σκέφτεται, και ιδού τα αποτελέσματα μιας ομάδας που είναι 100% δική του, και στην επιλογή των παιχτών και στο χτίσιμό της.

Και δεν είναι μόνο το αγωνιστικό κομμάτι, το οποίο άλλωστε φαίνεται καθαρά στο χορτάρι. Είναι ΚΑΙ η δουλειά που έχει κάνει στα αποδυτήρια, πείθοντας τους πάντες να παίζουν για τον διπλανό τους και όλοι μαζί για την ομάδα. Όλοι για τον κοινό στόχο.

Η αντίδραση όλων των παιχτών –με τον τρελό χορό στο πρώτο γκολ, αυτό του Κλέητον- είναι απόλυτα ενδεικτική του κλίματος που υπάρχει στα αποδυτήρια.
«Εμείς ξεγραμμένοι; Δηλαδή εσείς;», είπε στους παίχτες. Τους έβαλε στα σωστές θέσεις και –ξανά- ιδού τα αποτελέσματα.

Με σούπερ σταρ την ίδια την ομάδα, το σύνολό της δηλαδή, από τη στιγμή που ήταν υποχρεωμένος να κινηθεί με το μίνιμουμ των απαιτήσεών του και χωρίς… Σισέ.
Τόσο πειστικός Παναθηναϊκός έχει αρκετά χρόνια να εμφανιστεί στους αγωνιστικούς χώρους.

Κανείς δεν μπορεί να προδ

Keywords
Τυχαία Θέματα