Ονειρικό ντεμπούτο για Αντσελότι

Το προβάδισμα των τριών βαθμών από τη Μονπελιέ διατήρησε η Παρί Σεν Ζερμέν που επικράτησε 3-1 της Τουλούζ στο ντεμπούτο του Κάρλο Αντσελότι στον πάγκο της για το πρωτάθλημα.

Εντυπωσιακή εμφάνιση έκανε η Παρί Σεν Ζερμέν στο γεμάτο «Παρκ ντε Πρενς» όπου επικράτησε της Τουλούζ με 3-1. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους πρωτοπόρους της βαθμολογίας ήταν ο Νενέ ο οποίος σημείωσε τα δύο από

τα τρία τέρματα (38’, 68’) με τον Παστόρε ενδιάμεσα (57’) να κάνει το 2-0 προσωρινά. Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 88’ από τον Μπράατεν.

Τρεις βαθμούς μακριά από την κορυφή βρίσκεται η Μονπελιέ η οποία συνεχίζει τις καλές της εμφανίσεις και επικράτησε 1-0 της Λιόν με τέρμα του Ζιρού στο 68΄και διατηρήθηκε κοντά στις πρώτες θέσεις.

Στην 4η θέση της βαθμολογίας ανέβηκε η Ρεν η οποία πέρασε νικηφόρα με 2-0 από την έδρα της Καέν. Ο Κεμπό Εκοκό στο 21’ άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους με τον Μοντάνιο στο 65’ να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα.

Σημαντική νίκη πήρε η Σεντ Ετιέν η οποία επικράτησε 1-0 της Σοσό στο «Ζοφρουά Γκισάρ». «Χρυσός» σκόρερ για τους «στεφανουά» ήταν ο Ζουμά στο 77’.

Με νίκες μπήκε στο νέο έτος η Μπορντό η οποία επικράτησε 2-1 της Βαλενσιέν. Ο Ζούσιε στο 7’ έκανε το 1-0 για τους Γιρονδίνους με τον Μορίς Μπελάι πέντε λεπτά αργότερα να κάνει το 2-0. Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από τον Καντίρ στο 54’ που μείωσε σε 2-1. Οι φιλοξενούμενοι τελείωσαν το παιχνίδι με δέκα παίκτες, καθώς ο Μιρίν αποβλήθηκε στο 63’.

Από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας ξέφυγε η Μπρεστ η οποία επικράτησε 1-0 στο γήπεδό της της Νις με τέρμα του Μπεν Μπασάτ στο 6’. Νίκη που τη βάζει στο κόλπο της παραμονής πήρε η Αζαξιό που επικράτησε 2-1 της Οσέρ. Οι φιλοξενούμενοι με τον Όλιεχ προηγήθηκαν στο 14΄, ωστόσο στο 22’ έμειναν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Λε Ταλέκ. Έτσι οι γηπεδούχοι ανέτρεψαν με τέρματα των Εντουάρντο στο 27’ και Ντιαβαρά στο 33’.Οι νικητές όμως τελείωσαν το παιχνίδι με εννέα παίκτες, καθώς οι Μπουχούρ (39’) και Μαϊρέ (43’) αποβλήθηκαν.

Στο 2-2 έμειναν Νανσί και Λοριάν. Ο Μουκαντζό στο 14’ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, με τους φιλοξενούμενους να ανατρέπουν προσωρινά με τέρματα των Κουταντέρ (63’) και Κάμπελ (81’). Ωστόσο η Νανσί κατάφερε να ισοφαρίσει λίγο αργότερα με τον Σανέ (84’).

Τέλος, ακόμα περισσότερο μακριά από τις τελευταίες θέσεις βρέθηκε η Ντιζόν η οποία επικράτησε 3-1 της Εβιάν. Ο Κοργκνέ στο 42’ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους με τον Ζοβιάλ να φτάνει τον δείκτη του σκορ στο 3-0 με δύο γκολ (50’, 56’). Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε από τον Σαγκμπό στο 76’.

Δείτε το πρόγραμμα και τη βαθμολογία του γαλλικού πρωταθλήματος, πατώντας ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα