Ορφανίδης: «Τα παιδιά έχουν πολύ άσχημη ψυχολογία»

15:04 3/4/2012 - Πηγή: OnSports

Τις δικές του απαντήσεις για όσα ειπώθηκαν τις τελευταίες μέρες, έδωσε ο τεχνικός της Ρόδου, Σάββας Ορφανίδης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το απόγευμα της Δευτέρας (02/04).

Ο έμπειρος τεχνικός της Ρόδου αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα από την αρχή της σεζόν, στους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτηση και στην απόφασή του να την πάρει πίσω, ενώ δεν παρέλειψε να δώσει τη δική του απάντηση στην επιστολή του ταμία, Μανώλη Βλάχου. Τέλος, έδωσε τα εύσημα στους συνεργάτες του για την βοήθεια τους, αλλά και στους παίκτες που υπό αυτές τις συνθήκες

συνεχίζουν την προσπάθεια.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ορφανίδης:

«Η αντίστροφη μέτρηση για τη Ρόδο άρχισε με την έλευση του «μαύρου Δεκέμβρη». Είχαμε ήδη κλείσει τρεις με τέσσερις μήνες απλήρωτοι, και τότε άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για ό, τι είχαμε χτίσει αρχικά. Στην αρχή είχαμε μουρμούρες πολλές. Στη συνέχεια νεύρα, κρούσματα απειθαρχίας, ακολούθησαν μεμονωμένες αποχές από την προπόνηση και καταλήξαμε σε απεργίες. Η προγραμματισμένη για τις γιορτές μίνι προετοιμασία δεν έγινε ποτέ. Και πήγαμε στην επανέναρξη του πρωταθλήματος απροετοίμαστοι. Πότε ο ένας, πότε ο άλλος, πότε όλοι μαζί οι ποδοσφαιριστές απέχουν, και ρωτάω τώρα εγώ. Ποιος μπορεί να τους κατηγορήσει για τη στάση τους; Τα παιδιά έχουν φτάσει στα όρια της εξαθλίωσης, έκαναν γιορτές χωρίς ούτε ένα ευρώ στην τσέπη. Κι όταν εμείς τρώγαμε και πίναμε τις γιορτές ή διασκεδάζαμε αυτοί ήταν σε απόγνωση. Με τις ίδιες συνθήκες, από μέρα σε μέρα, από βδομάδα σε βδομάδα, από μήνα σε μήνα φτάσαμε μέχρι σήμερα. Όποιος νομίζει ότι τα παιδιά θα συνεχίζανε να αγωνίζονται το ίδιο καλά όπως στην αρχή, με μια τετράμηνη ταλαιπωρία, κάνει μεγάλο λάθος. Το ποδόσφαιρο είναι και θέμα ψυχολογίας. Μετά από όλα αυτά τα παιδιά έχουν πολύ άσχημη ψυχολογία.

Κι όταν έρχονται στην προπόνηση να δουλέψουν, δεν έχουν την ίδια διάθεση που είχαν στην αρχή. Η ομάδα μας έχει το τέταρτο φτωχό ρόστερ στον όμιλό μας. Ήταν πολύ οι αγώνες που είχα μόνο τρεις παίκτες στον πάγκο και είναι πολύ οι αγώνες που όταν χρειάστηκα αλλαγές, αναγκάστηκα να κάνω εσωτερικές αλλαγές για να βελτιώσω την εικόνα μας. Γιατί στον πάγκο δεν υπάρχει ο παίκτης που πρέπει να μπει για να βελτιώσω τα πράγματα. Ο καθένας έρχεται και βλέπει ένα αποτέλεσμα την Κυριακή. Όμως δεν υπάρχουν λύσεις.

Για να πετύχουμε το στόχο της παραμονής, ο μόνος τρόπος είναι να συσπειρωθούμε όλοι δίπλα στην ομάδα, και ο καθένας από το πόστο του, είτε αυτό είναι του φιλάθλου, του παράγοντα ή του εκπροσώπου των ΜΜΕ να βοηθήσει ώστε τους 7-8 τελικούς που έχουμε μπροστά μας να καταφέρει η ομάδα να συγκεντρώσει τους βαθμούς που θέλει και να σωθεί. Μέχρι σήμερα έχω δώσει πολύ περισσότερα από όσα θα μπορούσα να δώσω. Το ίδιο ισχύει και για το συνεργάτη μου το Μιχάλη Χαρίτο, ο οποίος προσφέρει και αυτός τα μέγιστα, καθώς επίσης και ο Γιάννης Ροδανάκης και ο Μιχάλης Βογιατζάκης ο φροντιστής, οι οποίοι συνεχίζουν να προσφέρουν στην ομάδα χωρίς να έχουν εισπράξει ούτε ένα μέρος από αυτά πο

Keywords
Τυχαία Θέματα