ΠΑΕ Διαγόρας: «Ερασιτεχνική κατηγορία, άνοιγμα της αγοράς»

16:56 8/2/2012 - Πηγή: OnSports

Η ΠΑΕ Διαγόρας με ανοικτή επιστολή μίλησε για τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου και ζήτησε να ανοίξει η αγορά.

Μία σειρά από προτάσεις κατέθεσε η ομάδα της Ρόδου με ανοικτή της επιστολή, ώστε η Football League και η Football League 2 να μην οδηγηθούν στο οριστικό λουκέτο.

Αναφέρθηκε στους ανασφάλιστους ποδοσφαιριστές, στα διαιτητικά έξοδα, στα χρέη των ομάδων,

στην αδιαφορία των αρμόδιων φορέων και πρότεινε το ποδόσφαιρο στη Β’ και Γ’ Εθνική να γίνει ερασιτεχνικό, να διακοπεί η όποια εμπορική συναλλαγή με το κράτος, να προσωποποιηθούν τα χρέη όλων, να μειωθούν τα κόστη διαιτησίας 50%, να διαφοροποιηθεί ο ΚΑΠ στο θέμα των στημένων αγώνων και να γίνεται έλεγχος του «πόθεν έσχες» σε όλα τα μέλη των ΔΣ των ΠΑΕ.

Αναλυτικά η ΠΑΕ Διαγόρας ανέφερε:

«Τους τελευταίους 7 μήνες και μετά την (υποτιθέμενη) κάθαρση που έγινε στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, βιώνουμε καθημερινά τη ''λογική του παραλόγου'' σε όλο της το μεγαλείο.

Επιχειρηματίες που έχουν στα χέρια την πλειοψηφία των μετοχών μιας ΠΑΕ τη μια μέρα λειτουργούν ως μέτοχοι και την άλλη δηλώνουν «αμέτοχοι» και εξαφανίζονται από προσώπου γης...

Απλήρωτοι ποδοσφαιριστές χωρίς ασφαλιστική κάλυψη, που ψάχνουν δανεικά γίνονται εύκολη λεία για τα αρπακτικά του χώρου. Αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στα αποτελέσματα της πρόσφατης έρευνας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών (FIFPro) σε Ανατολική και Νότια Ευρώπη, η οποία κατέδειξε ότι το 30,3% των παικτών που αγωνίζονται στην Ελλάδα έχει δεχθεί κρούση για να συμμετάσχει σε «στησίματα» αγώνων ενώ το 47% απ' αυτούς παραδέχθηκε ότι γνωρίζει για «στήσιμο συγκεκριμένου αγώνα!».

Τυχοδιώκτες οι οποίοι φοράνε το «μανδύα» του παράγοντα και που τζογάρουν με τα όνειρα των ποδοσφαιριστών (αλλά και το ψώνιο του πατέρα για να δει το γιο του με φανέλα και σορτσάκι) αλλά την ίδια ώρα αφήνουν να «τρέχουν» τα χρέη των ομάδων του σε ΙΚΑ, εφορία και ταξιδιωτικά γραφεία. Καταντήσαμε στο 2012 να μετακινούμαστε με τρένα και πλοία...

Εγγυητικές σε ελεύθερη πτώση, ομάδες ξοφλημένες (στη συντριπτική τους πλειοψηφία) να συμμετέχουν τυπικά σε ένα άνισο πρωτάθλημα, μόνο και μόνο για να συμπληρώνουν το πρόγραμμα της αγωνιστικής...

Ας μην το κουράζουμε περισσότερο, θα μπορούσαμε να γράφουμε με τις ώρες για το «λογική του παραλόγου» που συνθέτει την εικόνα του επαγγελματικού (στα χαρτιά!) ποδοσφαίρου στη Football League και τη Football League 2.
Εφτά μήνες τώρα παίζαμε κόντρα στην αδιαφορία των εχόντων και κατεχόντων, κόντρα στην εξουσία (υπουργοί, βουλευτές, ΟΠΑΠ), εμείς, ένας...θίασος γραφικών και ανιδιοτελών παραγόντων που πίστεψαν θα ερχόταν η στιγμή που θα έμπαινε σε μια στοιχειώδη σειρά αυτό το «πανηγύρι του αίσχους».

Επειδή, λοιπόν, δε συνέβη κάτι τέτοιο και επειδή η υπομονή έχει και τα όρια μας νιώθουμε σήμερα την ανάγκη ως ΠΑΕ Διαγόρας να απευθύνουμε κάποια ερωτήματα και να καταθέσουμε τις προτάσεις μας.

Κύριοι της ΕΠΟ

Αλήθεια, ποιο ελληνικό ποδόσφαιρο κυβερνάτε; Από ποιες ποδ

Keywords
Τυχαία Θέματα