Πάει Λονδίνο ο Ηλιάδης, με το ένα πόδι η Μπουκουβάλα

Ο Έλληνας τζουντόκα θα λάβει μέρος στους Αγώνες του Λονδίνου ενώ κοντά στην κατάκτηση της πρόκρισης βρίσκεται η Μπουκουβάλα.

Οι Παγκόσμιοι τίτλοι τον έχουν φέρει στην πρώτη θέση του πλανήτη στο τζούντο. Ο λόγος για τον Ηλία Ηλιάδη, ο οποίος έχει πάρει το «εισιτήριο» για τους Αγώνες του Λονδίνου, ενώ εκεί θα βρίσκεται εκτός απροόπτου και η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα.

«Τα αρνητικά δεδομένα που είχαν δημιουργηθεί πριν από τρία χρόνια, όταν ο Ηλίας χρειάστηκε να μείνει εκτός δράσης λόγω

προβλημάτων υγείας, καταφέραμε να τα ανατρέψουμε από τα μέσα του 2010 και μετά. Τα δύο σερί χρυσά παγκόσμια μετάλλια, σε συνδυασμό με τη συνολική αγωνιστική εικόνα, του χάρισαν μια πανάξια πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Είναι πολύ σημαντικό που για τρίτη σερί διοργάνωση θα δώσει το παρόν στην κορυφαία διοργάνωση, στην οποία θεωρούμε βέβαιο ότι θα φέρουμε και πάλι το ελληνικό τζούντο στο βάθρο των νικητών», δήλωσε ο προπονητής του Ηλιάδη, ο Νίκος Ηλιάδης.

Και συνέχισε: «Στο Πεκίνο θεωρώ ότι το παιχνίδι του μεταλλίου χάθηκε πριν καν αρχίσουν οι αγώνες. Κυρίως λόγω του τραυματισμού στο γόνατο, αλλά και όχι μόνο, αφού η πίεση ήταν τεράστια κάτι που φάνηκε με το που πάτησε το πόδι του στην Κίνα. Όμως όλα αυτά τα αφήνουμε πίσω, αφού ο μεγάλος στόχος είναι το Λονδίνο και η Ολυμπιακή διάκριση. Είναι σημαντικό ότι θα αγωνιστεί όντας πρωταθλητής Ευρώπης (σ.σ. 2011) και κόσμου (σ.σ. 2010 & 2011). Η αποστολή του θα είναι εξαιρετικά δύσκολη, πιστεύω ωστόσο ότι θα είναι σε θέση να αντεπεξέλθει όσο το δυνατόν καλύτερα στη νέα πρόκληση».

Σχετικά με την Ιουλιέτα Μπουκουβάλα, ο Νίκος Ηλιάδης θεωρεί βέβαιη τη συμμετοχή της στο Ολυμπιακό τουρνουά, αφού «από το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2010, όταν και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, δείχνει πολύ συγκεντρωμένη στο στόχο της. Παρά τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της, είναι ικανή για το καλύτερο. Είναι αγωνίστρια, παθιασμένη με αυτό που κάνει και με λίγη τύχη θα είναι παρούσα στο Λονδίνο. Εκεί, ανεξάρτητα την κλήρωση που θα έχει, μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να φτάσει στη διάκριση. Δουλεύει συστηματικά και εφόσον δώσει σημασία στον τομέα της ψυχολογίας, είναι σε θέση να επαναλάβει τη διάκριση του Τόκιο πριν από ενάμιση χρόνο. Το ελληνικό γυναικείο τζούντο έχει ανάγκη μια νέα διάκριση».

Keywords
Τυχαία Θέματα