«Παγώνουν» οι ποινές της FIFA μέχρι νεοτέρας

Έντονος είναι ο προβληματισμός των σωματείων και της ΕΠΟ για τα χρέη προς ποδοσφαιριστές που προκύπτουν από την προσφυγή τους στη FIFA.

Ήδη ο Μακεδονικός έχει αποβληθεί από το πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής, καθώς τελεσιδίκησε η προσφυγή του Τσίπεφ στην Παγκόσμια Ομοσπονδία, ενώ έχουν έρθει ειδοποιήσεις για χρέη προς παλιούς παίκτες σε Καστοριά, Ηρακλή,

Ιωνικό και Εθνικό.

Το πρόβλημα που προκύπτει είναι ότι οι ομάδες που υποβιβάστηκαν στη Δ’ Εθνική, βάσει νόμου απαλλάσσονται από τα χρέη που είχαν ως ΠΑΕ και αυτά μεταφέρονται στα φυσικά πρόσωπα της εκάστοτε διοίκησης. Αυτό όμως δεν το αναγνωρίζει η FIFA, η οποία με τη σειρά της προσπαθεί να διαφυλάξει τα συμφέροντα των ποδοσφαιριστών και… κυνηγά τα σωματεία ακόμη στο τοπικό πρωτάθλημα.

Η νομική υπηρεσία της ΕΠΟ βρίσκεται σε επικοινωνία με την Πειθαρχική Επιτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, προκειμένου να βρεθεί μια λύση κι αν γίνεται να απαλλαγούν τα σωματεία από τα χρέη των ΠΑΕ. Μέχρι να βρεθεί λύση, πάντως, έχουν «παγώσει» όλες οι υποθέσεις των προσφυγών και δεν θα επιβληθεί καμία ποινή στις υπόλογες ομάδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα