Παιχνίδια «πολέμου» και μυαλού

Το Τελ Αβίβ υποδέχτηκε εδώ και λίγες ώρες τον Παναθηναϊκό. Οι «καμικάζι» του Ζέλικο Ομπράντοβιτς πάτησαν το πόδι τους στο έδαφος των Ισραηλινών, θέλοντας να δείξουν ακόμη μια φορά πως όταν τα …γάλατα σφίγγουν, τότε έχουν πάντα τη σωστή απάντηση.

Ούτως ή άλλως, ποτέ τους δεν έχουν «λαθέψει» σε σειρά που κρίνεται στις τρεις νίκες. Με τον έναν ή, τον άλλο τρόπο ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς και οι πιστοί συνεργάτες του, μελετούν και φτιάχνουν το σχέδιο διαφυγής της ομάδας από την… κρίση. Ο κωδικός «Κωνσταντινούπολη», άλλωστε, δεν περιλαμβάνει παραπάνω από δύο «στάσεις» με τη Μακάμπι.

Η αρμάδα

του Ζοτς, θυμίζει «κομάντο» που πρέπει να δράσουν και ν’ αποδράσουν από εχθρικό έδαφος. Τι και αν συναντήσουν βομβαρδισμούς (Μπλου, Σμιθ, Λάνγκφορντ), τι και αν τους στήσουν με την πλάτη (Σόφο) στον τοίχο, εκείνοι θα βρουν την μοναδική διέξοδο. Κάπως έτσι προετοιμάζεται η ομάδα για ένα, τουλάχιστον, διπλό στο Τελ Αβίβ.

Προσωπικά, φρονώ, πως ο αγώνας της Τρίτης θ’ αποτελέσει και το σημείο αναφοράς. Όποιος το κερδίσει, τότε θα έχει και τις περισσότερες πιθανότητες να πάει στην Πόλη. Εξάλλου, μοιάζει ιδιαίτερα δύσκολος, ο δρόμος της επιστροφής την Πέμπτη, για αυτόν που θα πέσει στο καναβάτσο στο τρίτο ματς της σειράς.

Για αυτό το λόγο οι «πράσινοι» έχουν στοχεύσει με ακρίβεια στην «καρδιά» της Μακάμπι. Χτυπώντας την στα τρωτά της σημεία (ειδικά μέσα στο ζωγραφιστό), θέλουν να την κολλήσουν στα σχοινιά και να της πάρουν το ροζ φύλλο με το «καλημέρα».

Από το πρωί της Δευτέρας, που η αποστολή συναντήθηκε στο Ελ. Βενιζέλος και κάποιοι νωρίτερα στο ΟΑΚΑ, πηγάζει μια σιγουριά στα μάτια όλων. Και πώς να μη συμβαίνει αυτό; Υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει καλύτερα τον «πόλεμο» και τις τακτικές του; Υπάρχει κάποιος που να μπορεί να βασανίσει περισσότερο το μυαλό του αντιπάλου από τον Ζοτς; Αν, λοιπόν, ο Μπλατ, ο Σοφοκλής, ο Θοδωρής, ο Μπλού, ο Λάνγκφορντ, ο Σμιθ και οι υπόλοιποι είναι τόσο μάγκες, ας κερδίσουν. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα, από το ηλιόλουστο και καλοκαιρινό Τελ Αβιβ.

Διαβάστε ακόμα:

Ο «Ζοτς» έδωσε το… έναυσμα

Ιτούδης: «Είτε Τρίτη, είτε Πέμπτη, το ίδιο είναι»

Περπέρογλου: «Να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό»

Γιασικεβίτσιους: «Και εμείς μπορούμε το break»

Καϊμακόγλου: «Ο δρόμος για το F4 περνάει από το Ισραήλ»

Μπατίστ: «Όσο αντέχω θα παίζω»

Keywords
Τυχαία Θέματα