Παναιτωλικός: Σε δέκα μέρες χάθηκαν όλα

16:42 9/4/2012 - Πηγή: OnSports

Χαίρετε κύριοι

Μετά την ήττα στο Ηράκλειο και την επικράτηση της Κέρκυρας στο Καραϊσκάκης, ο Παναιτωλικός κατά 99% αποχαιρετά την κατηγορία.

Η ομάδα που στο ξεκίνημα της σεζόν, έμοιαζε ως η ευχάριστη έκπληξη και έβγαζε μια κουλτούρα που έλειπε από το πρωτάθλημά μας, είναι η πρώτη μετά τη Δόξα που υποβιβάζεται. Αν θέλουμε με μια λέξη να χαρακτηρίσουμε τον λόγο του υποβιβασμού του Παναιτωλικού, τα περισσότερα συνοψίζονται στην λέξη απειρία.

Η ομάδα του Αγρινίου δεν διαχειρίστηκε σωστά

αρκετές καταστάσεις, που δεδομένα δημιουργούνται σε μια σεζόν. Πάνω από όλα πλήρωσε το ντεφορμάσισμα που ήρθε με το ξεκίνημα του νέου χρόνου. Ο Παναιτωλικός ως ομάδα του Τεννέ, ξεκίνησε καλά το πρωτάθλημα, αλλά στο δεύτερο γύρο ήρθε η συνηθισμένη κατάρρευση. Όποιος παράγοντας αποφασίζει να έχει για προπονητή τον Τεννέ, τον περιμένει με το δίκαννο. Ο Κωστούλας όμως, είδε την ομάδα του να μην κερδίζει παιχνίδι τον Ιανουάριο, να παίζει άθλια στα Γιάννινα και έμεινε άπραγος. Πριν καν τελειώσει ο πρώτος γύρος, ο Χριστοβασίλης πήρε τον Αναστασιάδη, Οι Μπάκος, Καϊμενάκης στην Τρίπολη έφεραν τον Τσιώλη και ο Κομπότης έκανε ματ παίρνοντας τον Σουμπίνιο. Το ίδιο διάστημα ο Κωστούλας φώναζε πως δεν θέλει δανεικό και στήριζε τον Τεννέ.

Το μεγάλο έγκλημα ήταν αυτό που έγινε την χρονική στιγμή που ο Κωστούλας αποφάσισε να παρέμβει. Τώρα που όλα κρίθηκαν και η σεζόν έχει τελειώσει, είναι φανερό, πως στο Παναιτωλικό έλειπαν οι βαθμοί που δεν πήρε στα τέσσερα παιχνίδια με Δόξα και Λεβαδειακό. Όλες οι ομάδες που κινδύνευαν κοίταζαν πότε είναι στο πρόγραμμά τους τα κολλητά παιχνίδια που είχαν αναβληθεί, για να μαζέψουν βαθμούς. Αν υπήρχε οργάνωση στον Παναιτωλικό, η ομάδα θα έπρεπε να ήταν σε πολύ καλή κατάσταση στις αρχές του Φεβρουάριου, όταν και θα έπαιζε τα τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια με Δόξα και Λειβαδιά. Παρότι ήταν φανερό πως αγωνιστικά ήταν σε πτώση και το πρόσωπο που έδειξε στα παιχνίδια με Αστέρα στην Τρίπολη, με Πανιώνιο στην Νέα Σμύρνη, στα Γιάννινα και στα δυο εντός με Κέρκυρα και με ΟΦΗ (για το κύπελλο), ο Τεννές έμεινε στον πάγκο του.

Η λογική έλεγε, πως η μεγάλη απόφαση έπρεπε να παρθεί μετά το παιχνίδι στα Ιωάννινα. Μέχρι τον πρώτο αγώνα με την Δόξα, υπήρχαν δέκα μέρες και ο νέος προπονητής, όποιος και αν ήταν, θα είχε χρόνο για να δουλέψει για αυτά τα τέσσερα οριακά παιχνίδια. Από την στιγμή που ο Κωστούλας, αποφάσισε να κρατήσει τον Τεννέ, έπρεπε να μείνει για όλη τη σειρά των παιχνιδιών, μέχρι δηλαδή να δοθούν και τα τέσσερα παιχνίδια με Δόξα και Λειβαδιά. Η επιπόλαια επιλογή του Κωστούλα να απομακρύνει τον Τεννέ, μετά την πρώτη ήττα από την Δόξα, αποδείχτηκε μοιραία. Ο Λεμονής, χωρίς να καταφέρει να προπόνηση καν την ομάδα του, μέσα σε εφτά ημέρες, γνώρισε τρεις ήττες και έζησε λαϊκά δικαστήρια. Εκείνη την εποχή είχα γράψει, πως ομάδα Γ΄ Εθνικής να έπαιζε από δυο φορές με Δόξα και Λεβαδειακό, δεν γινόταν να μην πάρει πόντο.

Σήμερα, ο Παναιτωλικός έχει 25 βαθμούς, η Κέρκυρα 28 και ο Εργοτέλης 29. Το ταβάνι για την παραμονή είνα

Keywords
Τυχαία Θέματα