Παναθηναϊκός: First mission accomplished

Μπορεί τα… σημάδια – ενός «φρέσκου» και εξαιρετικού Παναθηναϊκού – να είχαν φανεί εδώ και αρκετό καιρό, χθες όμως στην Τούμπα κατατέθηκαν τα διαπιστευτήρια. Το Onsports αναλύει τη δουλειά του «μαέστρου» Φερέιρα και το πάθος των «πράσινων» ποδοσφαιριστών για το «τρία στα τρία» στους αγώνες-φωτιά που ξεκίνησαν από τη Θεσσαλονίκη.

Αν

και η χρονιά ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς, με αποκλεισμό από την Ευρώπη κόντρα σε ομάδες που κάποτε τις είχε… για «πρωινό», με πωλήσεις και αποχωρήσεις των αστεριών της ομάδας (Σισέ, Ζιλμπέρτο) και κάτω από έντονη διοικητική και οικονομική αστάθεια, τελικά ο Παναθηναϊκός δίνει απαντήσεις και για την ώρα δικαιώνει τους Ζεσουάλδο Φερέιρα και Κώστα Κατσουράνη που στις αρχές Ιουλίου μιλούσαν για νέα ομάδα, με την οποία θα «τρίβουμε τα μάτια μας».

Το πρώτο θετικό μήνυμα για τον Παναθηναϊκό είχε έρθει από το ματς με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι όταν παρά το γεγονός ότι η ομάδα έμεινε με δέκα παίκτες κατάφερε να μην ηττηθεί και να πάρει το βαθμό ακόμα κι όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ. Πολλοί τότε στάθηκαν στην προσωπικότητα του Λέτο και στο ότι αναγκαστικά έχει γίνει ο νέος ηγέτης της ομάδας, ωστόσο «διαβάζοντας» καλύτερα το παιχνίδι φαινόταν πως η δουλειά του Φερέιρα στον Παναθηναϊκό αποδίδει και βασίζεται πάνω από όλα στην ομαδικότητα.

Όπως τον θέλει ο Ζεσουάλδο

Ο Παναθηναϊκός, όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές στο παρελθόν, γίνεται ομάδα του προπονητή του. Σταματάει να είναι η ομάδα του ενός ή των παικτών που θα πρέπει με την ατομική ποιότητα να καθορίσουν την μοίρα των παιχνιδιών. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα θέλει από τον Παναθηναϊκό να έχει την κατάλληλη επιθετική ανάπτυξη και το στοιχείο του απρόβλεπτου μέσα στο παιχνίδι του, κάτι που το πετυχαίνει με μια απολύτως δημιουργική, γρήγορη και τεχνική τριάδα από τη μέση και μπροστά.

Παράλληλα, όπως έκανε και στη δημιουργία της Πόρτο πριν κάποια χρόνια, ο Πορτογάλος θέλει από την ομάδα του να έχει ταχύτητα και νεύρο. Τα στοιχεία αυτά τα βρίσκει σε… αφθονία στον Κουίνσι, τον Ζέκα, τον Κλέιτον, τον Λέτο ακόμα και… στον Σιμάο, ως τώρα στο πρωτάθλημα και τον επιβεβαιώνουν όταν έλεγε από την προετοιμασία πως με σωστή επιθετική λειτουργία και πίεση στη μεσαία γραμμή θα έχει τον πρώτο λόγο απέναντι στις περισσότερες ελληνικές ομάδες.

Οι ατομικές «μεταμορφώσεις»

Σημαντικό ρόλο ωστόσο, παίζουν και οι ατομικές… μεταμορφώσεις ποδοσφαιριστών. Κυρίως των δυο που «τραβούν το κουπί» στην επιθετική γραμμή της ομάδας το τελευταίο διάστημα, αλλά και επί μέρους χρήσιμων «εργαλείων» για τη σωστή λειτουργία της «μηχανής» που λέγεται Παναθηναϊκός. Ένας Κλέιτον… από τα παλιά έχει κάνει φέτος την εμφάνισή του στο «τριφύλλι» και δείχνει να δικαιώνει τον Φερέιρα που αποφάσισε να τον κρατήσει στην ομάδα και να του δώσει την ευκαιρία.

Εκτός όμως του Βραζιλιάνου που, τόσο με την προσωπική του δουλειά αλλά και τις συμβουλές του προπονητή του, έχει βελτιωθεί αισθητά, τη διαφορά στον Παναθηναϊκό κάνει για την ώρα ο Σεμπάστιαν Λέτο. Ο Αργεντινός είναι ο ηγέτης του

Keywords
Τυχαία Θέματα