ΠΑΟΚ, Part II

Η κουβέντα για τον ΠΑΟΚ ξεκίνησε στο προηγούμενο κείμενο, με την σύγκριση με την περσινή χρονιά, που μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ. Είδαμε πως ο ΠΑΟΚ έχει μόλις τρεις βαθμούς λιγότερους απ’ όσους είχε πέρσι μετά από εννέα αγωνιστικές, πως έχει παρόμοια αποτελέσματα με την περσινή σεζόν κι εστιάσαμε στις απώλειες που είχε στους αγώνες που ακολούθησαν μετά από παιχνίδι για το Europa League.

Πέρσι

στην Τούμπα, φέτος εκτός

Αφού είδαμε λοιπόν την δυσκολία του Πέμπτη-Κυριακή, πάμε να ρίξουμε μια προσεκτική ματιά στις συνθήκες κάτω από τις οποίες έδωσε ο ΠΑΟΚ αυτούς τους αγώνες, ξεκινώντας από το πρόγραμμα.

Πέρσι τα τέσσερα “Πέμπτη-Κυριακή” πήγαν ως εξής: Μετά τον αγώνα με την Μπριζ το Βέλγιο, ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε τον Ολυμπιακό Βόλου στην Τούμπα (1-1). Μετά τον εντός έδρας αγώνα με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, έπαιξε πάλι εντός με τον Άρη (0-1). Μετά τον αγώνα με την Βιγιαρεάλ στην Ισπανία, υποδέχθηκε τον Πανιώνιο στην Τούμπα (3-1) και μετά την εντός έδρας αναμέτρηση με την Βιγιαρεάλ, έπαιξε εκτός με την Καβάλα (0-1). Από τους τέσσερις αγώνες που έγιναν μετά από ευρωπαϊκή αναμέτρηση, οι τρεις έγιναν στην Τούμπα, ενώ ποτέ ο ΠΑΟΚ δεν είχε δύο συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια Πέμπτη-Κυριακή.

Φέτος, η κλήρωση έκανε την πίστα ακόμα πιο δύσκολη. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε στην Τούμπα με την Τότεναμ και μετά έπαιξε με τον Πανιώνιο στην Ν. Σμύρνη (1-2). Ταξίδεψε στο Καζάν και μετά αγωνίστηκε στο Φάληρο εναντίον του Ολυμπιακού (2-1). Υποδέχθηκε τους Ρόβερς στην Τούμπα και μετά έπαιξε στο Βικελίδης με τον Άρη (1-1) και ολοκλήρωσε την τετράδα όταν μετά το ταξίδι στην Ιρλανδία, αγωνίστηκε εναντίον του Αστέρα στην Τρίπολη (1-0). Με λίγα λόγια, ο ΠΑΟΚ έπαιξε εκτός έδρας και τις τέσσερις φορές που προηγήθηκε ευρωπαϊκός αγώνας την Πέμπτη, και δύο φορές έδωσε δύο συνεχόμενα παιχνίδια εκτός έδρας, Πέμπτη-Κυριακή.

Αστακός και τυχερός

Και πάμε να ρίξουμε μια τελευταία, πιο προσεκτική ματιά σ’ αυτούς τους τέσσερις αγώνες που έγιναν μετά από ευρωπαϊκά παιχνίδια την Πέμπτη. Όπως είδαμε, ο ΠΑΟΚ πέρσι νίκησε δύο απ’ αυτούς, 3-1 τον Πανιώνιο στην Τούμπα και 1-0 εκτός έδρας την Καβάλα. Και στις δύο αναμετρήσεις είχε διαθέσιμους τους περισσότερους απ’ τους πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές του. Με τον Πανιώνιο έπαιξαν ο Κοντρέρας, ο Ίβιτς, ο Βιτόλο, ο Μουσλίμοβιτς και ο Σαλπιγγίδης, ενώ στην θέση των Γκαρσία - Βιεϊρίνια, έπαιξαν ο Φωτάκης με τον Ελ Ζαρ. Στην Καβάλα ο ΠΑΟΚ είχε βασικούς τον Κοντρέρας, τον Γκαρσία, τον Βιτόλο, τον Βιεϊρίνια και τον Σαλπιγγίδη, είχε τους Μουσλίμοβιτς και Φιλομένο να μπαίνουν από τον πάγκο.

Ο Δικέφαλος όχι μόνο ήταν αστακός, αλλά είχε την τύχη να καθαρίσει νωρίς και στις δύο αυτές νίκες. Στην νίκη επί του Πανιωνίου, ο Σαλπιγγίδης με τον Μουσλίμοβιτς είχαν παίξει για πρώτη φορά μαζί στην επίθεση, έκαναν όργια, το ματς ήταν 2-0 στο 11’ και 3-0 στο 35’. Στην Καβαλά η νίκη ήρθε με 1-0, χάρις σε ένα σουτ του Γκαρσία στο 13ο λεπτό, που κατέληξε στα δίχτυα μετά από κόντρα σε αντίπαλο. Ο ΠΑΟΚ έχασε ευκαιρίες για δεύτερο γκολ και μετά δέχθηκε μ

Keywords
Τυχαία Θέματα