Παπαφωτίου: «Στο χέρι μας να τελειώσουμε αήττητες»

09:42 6/3/2012 - Πηγή: OnSports

Η ακραία της ΑΕΚ μιλάει για φετινή πορεία της ομάδας της στο πρωτάθλημα της Α1 γυναικών, που την έχει φέρει ένα βήμα πριν από την κατάκτηση του τίτλου.

Σε χρονιά… όνειρο εξελίσσεται η φετινή για την ΑΕΚ. Με «όπλο» την εμπειρία των κοριτσιών που την απαρτίζουν, η κατά τα άλλα άπειρη στην Α1 «Ένωση» έχει βάλει τα γυαλιά σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, μετατρέποντας το πρωτάθλημα

σε παράσταση για ένα ρόλο.

Αήττητες τόσο στην α΄ φάση όσο και στις πέντε πρώτες αγωνιστικές της β΄, οι «κιτρινόμαυρες» δεν επανέλαβαν τα περσινά λάθη. Το βλέμμα, αυτή τη φορά, δεν ξέφυγε ποτέ από τον βασικό στόχο, την κατάκτηση του πρώτου τίτλου στην ιστορία του τμήματος, τον οποίο οι παίκτριες της ΑΕΚ μπορούν να «αγγίξουν» μετά τη μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού.

Με δηλώσεις της στο Onsports, η ακραία της ΑΕΚ, Αθήνα Παπαφωτίου, μίλησε για την πορεία της ομάδας της προς την ανάδειξή της σε πρωταθλήτρια.

Περίμενες πως η ΑΕΚ θα έφτανε μέχρι εδώ αήττητη;
Στην αρχή όταν πρωτοφτιάχτηκε η ομάδα και ξεκινήσαμε, πίστευα ότι η ΑΕΚ είναι η καλύτερη και θα μπορούσαμε να πετύχουμε τους στόχους μας, όχι όμως και πως θα φτάναμε έως εδώ αήττητες. Παιχνίδι με παιχνίδι όμως κερδίζαμε και ο συγκεκριμένος στόχος ήταν όλο και πιο προσιτός. Στην αρχή πάντως κανείς μας δεν το περίμενε.

Πιστεύεις πως μπορείτε να τελειώσετε αήττητες τις φετινές σας υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα;
Είναι στο χέρι μας. Εξαρτάται από τη δική μας απόδοση.

Η υπόθεση τίτλος έχει κριθεί;
Μαθηματικά όχι ακόμα. Αρκεί να κερδίσουμε τα τρία από τα πέντε παιχνίδια που απομένουν. Έχουμε το αβαντάζ πάντως αλλά και τα περιθώρια «στραβοπατήματος».

Το παιχνίδι του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, τον οποίο θα συναντήσετε στον ημιτελικό, θα είναι διαφορετικό από το χθεσινό στο πρωτάθλημα;
Ναι, εντελώς διαφορετικό. Ο Ολυμπιακός αναμένεται δυνατός στην έδρα του, θα είναι ένα καλό παιχνίδι, το οποίο θα πρέπει να κερδίσουμε γιατί είναι νοκ άουτ. Όποιος παίξει καλύτερα στο συγκεκριμένο, θα πάρει και την πρόκριση.

Ένα σχόλιο για τον κόσμο που γέμισε το γήπεδο;
Για άλλη μια φορά, ο κόσμος ήταν συναρπαστικός. Σε κάθε παιχνίδι είτε είναι δύσκολο, είτε είναι εύκολο αποτελεί για εμάς μια μεγάλη δύναμη. Δίνει ευχαρίστηση σε κάθε αθλητή να παίζει μπροστά σε τόσο κόσμο και πιστεύω πως τόσο με τη νίκη επί του Ολυμπιακού όσο και με το βαθμολογικό προβάδισμα που έχουμε πάρει, του το ανταμείψαμε.

Keywords
Τυχαία Θέματα