Παπαμακάριος: «Τα ντέρμπι στην Ελλάδα είναι… μάχη»!

10:23 2/2/2012 - Πηγή: OnSports

Ο Μανώλης Παπαμακάριος, μίλησε στον ισπανικό Τύπο για την μέχρι τώρα θητεία του στην Ιβηρική με την φανέλα της Λαγκούν Άρο, ενώ σχολίασε και τα ντέρμπι στην Ελλάδα.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Diario Vasco», ο Παπαμακάριος τόνισε πως το μπάσκετ στην χώρα μας είναι τρόπος ζωής, ενώ σχολίασε και για την εμπειρία του στον Ολυμπιακό, αλλά και για το τι του έχει μείνει από τα ελληνικά ντέρμπι.

Αναλυτικά

οι δηλώσεις του Μανώλη Παπαμακάριου:

«Στους πρώτους 2-3 μήνες έπρεπε να προσαρμοστώ στον τρόπο παιχνιδιού. Είναι πολύ διαφορετικός από το ελληνικό πρωτάθλημα. Εκεί παίζουν πιο δυνατά, ενώ στην Ισπανία πιο γρήγορα. Οι συμπαίκτες και οι προπονητές μου με βοήθησαν, βρήκα το ρόλο μου και είμαι χαρούμενος. Ο καθένας έχει το δικό του ρόλο στην ομάδα, κανείς δεν θέλει να βάλει τον εαυτό του πάνω από το σύνολο και ξέρουμε πως όταν παίζουμε σαν ένα αποδίδουμε καλύτερα», δήλωσε αρχικά ο Μανώλης Παπαμακάριος.

Για την προσφορά του στην ομάδα: «Είμαι 31 ετών, έχω εμπειρία και μπορεί κάποιοι να χαίρονται όταν σκοράρουν, αλλά εγώ ξέρω πώς μπορώ να βοηθήσω την ομάδα. Γνωρίζω πως υπάρχουν καλύτεροι σουτέρ από μένα, άρα πρέπει να τους βοηθήσω να δείξουν την ικανότητά τους. Κάνω πράγματα που μου ζητά η ομάδα και ο προπονητής το αναγνωρίζει και το εκτιμά. Αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα».

Για τα όσα λένε για την εργατικότητά του οι Ισπανοί: «Πάντα θέλω να είμαι ο πρώτος που πηγαίνει στην προπόνηση και ο τελευταίος που φεύγει από αυτή. Γνωρίζω πως δεν είμαι ο πιο ταλαντούχος ή πιο αθλητικός παίκτης και πρέπει να δουλεύω σκληρά κάθε μέρα».

Σχετικά με το μπάσκετ στην Ελλάδα: «Είναι τρόπος ζωής για τον κόσμο. Μαζί με το πόλο είναι τα δύο ομαδικά αθλήματα που φέρνουν συχνά μετάλλια. Οι Έλληνες ανέκαθεν ήταν μαχητές, όπως φαίνεται και από την ιστορία. Πολέμησαν τους Τούρκους, τους Γερμανούς… δεν τα παράτησαν ποτέ».

Για την εμπειρία του από τον Ολυμπιακό: «Όταν η ομάδα πάει καλά, είναι φοβερά, αλλά όταν χάνεις, ειδικά αν είναι από τον Παναθηναϊκό, τα πράγματα είναι δύσκολα. Σε σταματούν στο δρόμο και σε ρωτούν τι έγινε, γιατί έχασες ένα σουτ, τι δεν έκανες καλά στην άμυνα. Κι εσύ πρέπει να τους εξηγήσεις ότι δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα όσο φαίνονται στην τηλεόραση… Είχα ένα πρόβλημα με το διαβατήριό μου πρόσφατα στην Ισπανία. Τηλεφώνησα στην πρεσβεία της Μαδρίτης και ο υπάλληλος τρελάθηκε. Μου είπε πως είναι fan και την επόμενη μέρα είχα το διαβατήριό μου. Αν ήταν οπαδός του Παναθηναϊκού θα περίμενα ένα μήνα (γέλια)».

Για την ατμόσφαιρα στα ντέρμπι: «Είναι τρομερό, πραγματικά τρελό. Είκοσι χιλιάδες άνθρωποι ουρλιάζουν, είναι μια μάχη, αλλά για τον παίκτη τα συναισθήματα είναι φοβερά. Σε κάνει να παίζεις 20% καλύτερα».

Για το περιστατικό που θυμάται από τα ντέρμπι: «Στο πρώτο μου ντέρμπι κάναμε προθέρμανση 45 λεπτά πριν αρχίσει το ματς. Η εξέδρα ήταν χωρισμένη, από τη μια οπαδοί του Ολυμπιακού και από την άλλη του Παναθηναϊκού. Ξαφνικά είδα κάτι από την εξέδρα να έρχεται προς το μέρος μου. Ήταν μια φωτοβολίδα, που έπεσε στη

Keywords
Τυχαία Θέματα