Πασκουάλ: «Η Μπαρτσελόνα είναι έτοιμη για τον Ολυμπιακό»

17:02 8/5/2012 - Πηγή: OnSports

Η Μπαρτσελόνα είναι πολύ καλά προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό του Final 4 της Κωνσταντινούπολης (11/05), όπως δήλωσε ο Τσάβι Πασκουάλ.

Ο τεχνικός των Καταλανών θεωρεί πως ο τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης με τους «ερυθρόλευκους» είναι ικανά να κρίνουν και τον τελικό νικητή.

«Δεν υπάρχει κάτι μεγαλύτερο, η Ευρωλίγκα είναι η κορυφή. Είμαστε ενθουσιασμένοι, πριν συνοψίσουμε μέσα σε μία εβδομάδα τους κόπους μίας χρονιάς και το ζούμε με χαρά.

Φτάνουμε στο Final 4 σε καλή στιγμή για εμάς. Είμαστε καλά, για να παίξουμε στον κρίσιμο ημιτελικό με τον Ολυμπιακό. Θα είμαστε έτοιμοι και θα δούμε τι θα γίνει», ήταν η αρχική τοποθέτηση του Ισπανού προπονητή των «μπλαουγκράνα».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Τσάβι Πασκουάλ στον ισπανικό Τύπο:

Για την τρίτη συμμετοχή της Μπαρτσελόνα στα τελευταία τέσσερα Final 4: «Για να είσαι στα τρία απ' τα τελευταία τέσσερα Final 4 (2009 και 2010), σημαίνει ότι το αξίζεις. Είναι ο στόχος της χρονιάς και θα είναι περίεργο να μη τα καταφέρεις».

Για την πίεση που υπάρχει στα Final 4: «Η πίεση είναι πάντα μεγάλη για την ομάδα, δεν πάμε στην Κωνσταντινούπολη για τουρισμό, πάμε για να νικήσουμε».

Για το τι πρέπει να αποφύγει η Μπαρτσελόνα: «Το σημαντικό είναι να μη χάσεις την ταυτότητά σου, το δρόμο σου, γιατί είναι εύκολο να αποπροσανατολιστείς. Έχουμε το μυαλό μας μόνο στον Ολυμπιακό, ξεχνώντας τα προγνωστικά και σκεπτόμενοι μόνο πώς θα ελέγξουμε τον ημιτελικό. Δεν πρέπει να αφήσουμε τον ενθουσιασμό να μας παρασύρει. Τα πρώτα λεπτά είναι κρίσιμα σε τέτοιου είδους αναμετρήσεις. Είναι σημαντικό να κάνει καλής εκκίνηση, αφού στη συνέχεια είναι δύσκολο να ανακάμψεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα