Πιλάβιος: «Να παιχτεί επιτέλους ποδόσφαιρο»

Με ένα απλό: «σημασία έχει να παιχτεί ποδόσφαιρο…», ο Σοφοκλής Πιλάβιος, αν και παράγοντας, έκανε… ντρίπλα ερωτηθείς για τις αποφάσεις που αναμένονται σχετικά με τα «στημένα», οριοθετώντας παράλληλα την παραμονή του στον προεδρικό θώκο της ΕΠΟ με ένα… «όσο αντέχω μένω».

Ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας, παραχώρησε συνέντευξη στο «ΟΠΑΠ TV» στην οποία υποστήριξε πως δεν του πέρασε από το μυαλό να παραιτηθεί από το πόστο του, εκφράζοντας την επιθυμία του όταν αποχωρήσει, η Εθνική να έχει αποκτήσει τη δική της στέγη.

Παράλληλα,

ο Πιλάβιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο κλίμα που επικρατεί στο «γαλανόλευκο» συγκρότημα, στην επιστροφή Γκέκα, αλλά και στον Φερνάντο Σάντος, επαναλαμβάνοντας την πρόθεσή του o Πορτογάλος τεχνικός να βρίσκεται στην άκρη του πάγκου για ακόμα δύο χρόνια από όσα προβλέπει το συμβόλαιό του.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Σοφοκλή Πιλάβιου:

Τι συναισθήματα δημιουργεί στον πρόεδρο της ΕΠΟ η πρόκριση της Εθνικής στο EURO;
Πρώτα απ’ όλα νοιώθουμε περήφανοι. Όπως όλοι οι Έλληνες. Η προοπτική αυτής της ομάδας είναι και οι επόμενες διοργανώσεις. Ανοίγονται πολύ καλές προοπτικές να πάμε και στο Mundial της Βραζιλίας το 2014 αλλά και στο EURO 2016 που θα γίνει στη Γαλλία. Για το πρώτο έχουμε και μια καλή κλήρωση ενώ το 2016 θα είναι ένα EURO με 24 ομάδες. Υπάρχουν προοπτικές για να είμαστε σε αυτά τα μεγάλα ραντεβού. Πλέον μετράνε ακόμα και τα γκολ αλλά και τα φιλικά. Κυνηγάμε τη νίκη μέχρι το τέλος και το δείξαμε στη Γεωργία. Μας έκανε και το 1-1 αλλά κυνηγήσαμε το γκολ της νίκης.

Το σκηνικό που διαμορφώνεται με την Εθνική ομάδα είναι ανάλογο με την κατάσταση του ελληνικού ποδοσφαίρου;
Στην Εθνική παίζουν οι καλύτεροι παίκτες και γίνεται πολύ καλή δουλειά στα εθνικά συγκροτήματα. Μπορεί να μην έχουμε το 8ο ή το 9ο πρωτάθλημα στον κόσμο αλλά η Εθνική ομάδα είναι πολύ καλή και μέσα στην 10αδα της παγκόσμιας κατάταξης.

Τι θα θέλατε να έχετε πετύχει όταν θα φύγετε από την ΕΠΟ;
Δεν είναι εύκολο να απαντηθεί αυτή η ερώτηση. Το θέμα της στεγανοποίησης της Εθνικής ομάδας είναι κάτι που το θέλω πολύ. Να έχει η Εθνική ομάδα το δικό της σπίτι.

Όλα αυτά που γίνονται με το ελληνικό ποδόσφαιρο και τις αποφάσεις που εκκρεμούν τι εικόνα σας δίνουν;
Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν πρέπει να το βλέπουμε ξεκομμένο από την κοινωνία. Δεν μπορούμε να περιμένουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο να είναι το νούμερο ένα στην Ελλάδα όταν είναι και αυτό έκφανση της κοινωνίας. Θεωρώ ότι γίνονται βήματα προς τα μπρος. Αλλάζει σιγά-σιγά και η νοοτροπία. Θέλω να είμαι αισιόδοξος και να κοιτάω μπροστά.

Έχετε ακόμα ψυχικά αποθέματα;
Όταν δεν αντέχω θα φύγω. Όσο αντέχω μένω. Απλά πράγματα. Χρειάζονται πολλές αντοχές. Δεν έρχεται κανείς να σου πει κάτι για το καλό του ποδοσφαίρου, έρχεται να σου πει κάτι για το καλό το δικό του. Αυτό το έχουμε ως Έλληνες. Όταν κάποιος λέει κάτι πρέπει να δεις αν το λέει συμβουλευτικά ή αν το λέει για δικό του συμφέρον. Αυτό είναι το πιο δυσάρεστο και το βιώνω καθημερινά.

Keywords
Τυχαία Θέματα