Πιπεργιάς: «Δεν το είχα ξαναζήσει στην καριέρα μου»

Για την παραμονή του Παναθηναϊκού στην Α1 και το ματς με τον ΠΑΟΚ μίλησε ο Στέλιος Πιπέργιας, δίνοντας και την δική του άποψη για τον λόγο που έφτασε στο αμήν η ομάδα.


Για για τα ματς με αντίπαλο την ΕΑΠ για την παραμονή στην Α1 είπε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, : «Αυτό το συναίσθημα στο χθεσινό ματς δεν το είχα ξαναζήσει στην καριέρα μου. Ήταν η πρώτη φορά

που ενώ έχανα αλλά πανηγύριζα. Σίγουρα είναι δυσάρεστο το γεγονός που βρίσκεται σε αυτή την θέση ο Παναθηναϊκός αλλά έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα πετύχαμε τον στόχο μας και καταφέραμε να πάμε στα play-outs και να «παίξουμε» την παραμονή μας στην Α1 με αντίπαλο την ΕΑΠ. Όλα τα ματς με τους Πατρινούς είναι ντέρμπι, είναι τελικοί. Δεν υπάρχουν φαβορί».

Για το τι έφταιξε και ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε αυτή την δύσκολη θέση: «Ήρθα στην ομάδα στην μέση της περιόδου και δεν ξέρω τι έχει γίνει από την αρχή της σεζόν έτσι ώστε να δω τι λάθη έγιναν. Όπως φαίνεται όμως από την πορεία του πρωταθλήματος, έγιναν τραγικά λάθη στο σχεδιασμό της ομάδας. Ακόμα και από την ώρα που ήρθα και εγώ στον Παναθηναϊκό, πολλοί παίκτες άλλαζαν και την μία μέρα αγωνιζόμασταν με 11-12 παίκτες και την άλλη με 8-9. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην βρίσκαμε ρυθμό. Όταν όμως σταθεροποιήθηκε το ρόστερ είδαμε αποτελέσματα. Τόσο στο Final 8 του Κυπέλλου στην Σύρο, παίξαμε καλά όσο και στα δύο τελευταία ματς του πρωταθλήματος. Είναι λυπηρό όμως να βλέπεις δύο ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός και η ΕΑΠ που μέχρι πέρυσι πρωταγωνιστούσαν και στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη, να παίζουν μεταξύ τους για την παραμονή τους στην Α1».

Για το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος: «Το επίπεδο του πρωταθλήματος σαφώς και έχει πέσει αλλά βλέπουμε ένα πρωτάθλημα πολύ ανταγωνιστικό. Τόσο στην μάχη της τετράδας που έχουμε τις δύο νεοφώτιστες ομάδες, Παμβοχαϊκό και Φοίνικα όσο και στις πιο κάτω θέσεις. Όλα κρίθηκαν στην τελευταία αγωνιστική στις θέσεις 5 έως 8 και στις θέσεις για την μάχη της παραμονής. Είναι θετικό το γεγονός που βλέπουμε τις επαρχιακές ομάδες να βρίσκονται τόσο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα και να μαζεύουν κόσμο στο γήπεδο. Πάντως, είναι πολλοί οι Έλληνες που έχουν φύγει στο εξωτερικό και αυτό είναι καλό από μία άποψη γιατί βλέπουμε πως οι Έλληνες παίκτες αξίζουν κάτι παραπάνω. Γενικά, είναι ένα μεγάλο βήμα για τους νέους βολεϊμπολίστες γιατί έτσι αποδεικνύεται πως αν δουλέψουν θα ανταμειφθούν. Η κρίση που περνάμε ως χώρα μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο γιατί οι περισσότερες ομάδες θα βασιστούν σε νεαρούς Έλληνες, πράγμα που κάνει και ο Παναθηναϊκό και αυτό θα κάνει καλό και στην Εθνική. Παράδειγμα σε αυτό είναι ο περσινός Ολυμπιακός. Αξίζουν πολλά μπράβο στον Γιάννη Καλμαζίδη που βασίστηκε σε νεαρούς Έλληνες και κατέκτησε και τίτλους. Βλέπω τα πράγματα αισιόδοξα και θεωρώ πως το άθλημα θα βρει τον δρόμο του. Είναι δύσκολα τα πράγματα, είναι αρκετοί οι παίκτες που βάζουν ακόμα και από την τσέπη τους χρήματα για να αγωνιστούν στο πρωτάθλημα αλλά τι να κάνουμε. Σε κάποια πράγματα πρέπει να κάνουμε όλοι μας υπομονή για

Keywords
Τυχαία Θέματα