Πλίκας: «Περάσαμε οριακές καταστάσεις»

«Η απώλεια του Λινς οδήγησε τον ΠΑΟΚ σε οριακές καταστάσεις», τόνισε ο MVP της 14ης αγωνιστικής, Βασίλης Πλίκας.

Για τη νίκη της ομάδας του απέναντι στον Ολυμπιακό με 3-1 μίλησε στην ιστοσελίδα της ΕΣΑΠ ο πολυτιμότερος παίκτης της 14ης αγωνιστικής, Βασίλης Πλίκας: «Ήταν μια καλή μέρα για όλη την ομάδα.

Λογικό είναι να αισθάνομαι ικανοποιημένος για την προσωπική μου διάκριση, αλλά το πιο σημαντικό είναι η ομάδα και οι στόχοι της. Κι είμαι πραγματικά χαρούμενος γιατί με τις τελευταίες επιτυχίες μας νομίζω ότι είμαστε κοντά στο να σιγουρέψουμε τη θέση μας στην 8άδα και να μπορέσουμε να πλασαριστούμε όσο το δυνατόν ψηλότερα».

Πέρσι ο ΠΑΟΚ είχε μια εξαιρετική πορεία φτάνοντας να διεκδικεί ακόμη και τη 2η θέση στην κανονική περίοδο, ωστόσο φέτος έχει παρουσιάσει δύο πρόσωπα, αν και για τον 31άχρονο παίκτη του «δικεφάλου» αυτό είναι απολύτως δικαιολογημένο.
«Ο σχεδιασμός του καλοκαιριού ανατράπηκε εξαιτίας του προβλήματος που προέκυψε με τον Λινς και οδήγησε την ομάδα σε οριακές καταστάσεις. Φτάσαμε Δεκέμβριο μήνα να παίζουμε με έναν ξένο, με λύσεις ανάγκης, με διάφορες αλχημείες από το προπονητικό τιμ και νομίζω ότι ήταν ένα πραγματικό κατόρθωμα το ότι τα βγάλαμε πέρα», λέει και συνεχίζει:

«Με την προσθήκη του Ρομέρο, μπήκε στην ομάδα εμπειρία. Δεν είναι ο σούπερ παίκτης, αλλά ξέρει βόλεϊ και μας βοήθησε να βρούμε ισορροπία και χημεία. Έχει ένα μήνα ουσιαστικά που παίζει και νομίζω ότι η διαφορά είναι εμφανής, ενώ η αλήθεια είναι ότι η ομάδα εντός έδρας δείχνει μεγάλη δυναμική. Αν και δεν έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας, πιστεύω ότι με ανάλογες εμφανίσεις και εκτός έδρας θα είμαστε πολύ καλύτερα».

Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στο βαθμολογικό πίνακα πάντως, ο έμπειρος πασαδόρος είναι ξεκάθαρος ως προς τους στόχους της ομάδας του. «Ρεαλιστικά δε νομίζω ότι μπορούμε να σκεφτόμαστε κάτι καλύτερο, πάνω από την 5η θέση, αφού μας έχει κοστίσει ο πρώτος γύρος. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι πριν από 4 αγωνιστικές είχαμε μόλις 7 βαθμούς και ήμασταν τελευταίοι μαζί με τον ΠΑΟ. Δουλέψαμε όμως και δικαιωνόμαστε τώρα, ωστόσο είναι ουτοπικό να για την 4άδα... Ας εξασφαλίσουμε πρώτα 100% την 8άδα και μετά βλέπουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα