Ποδόσφαιρο - Αρρώστια, 0-4. Part II

Στα ίδια μέρη και στα ίδια λόγια βρεθήκαμε ξανά. Ο τίτλος του κειμένου είναι ίδιος μ’ αυτόν που είχε το κείμενο μετά το περσινό ντέρμπι στο Φάληρο. Η μόνη αλλαγή είναι πως έβαλα μυαλό.

Πέρσι είχα ξοδέψει πάρα πολλές ώρες για να ετοιμάσω αρκετά βίντεο και να τα χρησιμοποιήσω σ’ ένα κείμενο που ήταν scout report του ντέρμπι που ερχόταν. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, μετά τα όσα έγιναν στο Καραϊσκάκης, αναρωτιόμουν τι μαλάκας πιάστηκα, που τσάμπα δούλεψα για να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ και το χορτάρι μου

«απάντησε» με αρρώστια.

Εξαίρεση

Φέτος, όπως είδατε, δεν έγραψα απολύτως τίποτα ως preview του αγώνα. Αφενός, άκουγα και διάβαζα κι εγώ όπως όλοι πως τα πράγματα προβλέπονται πολύ άσχημα, όσον αφορά την πλευρά των χουλιγκάνων, αφετέρου θα έπρεπε με κάποιον τρόπο να δείξω πως διδάχθηκα από το περσινό μου πάθημα. Και, δυστυχώς, το δίδαγμα ήταν «κάτσε να γίνει το ματς, να υπάρχει κανονικό ποδόσφαιρο ν’ ασχοληθείς και γράφεις τότε, η κουβέντα πριν έχει μεγάλες πιθανότητες να γίνει τσάμπα, μην κάνεις το ίδιο λάθος».

Δεν το έκανα, αλλά προφανώς δεν μπορώ να ισχυριστώ πως χαίρομαι για την όποια «δικαίωση». Πώς να χαρείς; Για χρόνια λέμε και γράφουμε πως «όταν όλοι μιλάνε για επεισόδια, δεν γίνονται ποτέ, στα κουφά γίνεται πάντα ο χαμός».

Ε, φτάσαμε να ζήσουμε και την εξαίρεση του κανόνα. Όλοι να ακούν, όλοι να γνωρίζουν, όλοι να λένε την κλασική ατάκα πως «δεν θα γίνει κάτι τώρα που το λένε όλοι» και τελικώς να ζούμε την εξαίρεση.

Να ξέρουμε πως «αν ο Ολυμπιακός κερδίζει, το ματς δεν θα τελειώσει» και να βλέπουμε να συμβαίνει αυτό ακριβώς. Έτσι μου το είπε «κάποιος που ξέρει» σε μια συζήτηση που είχαμε την Παρασκευή. Έτσι ακριβώς το είπε, έτσι ακριβώς συνέβη. Καμία παρέκκλιση, όλα στον πόντο.

Μεγάλοι ηττημένοι

Και τώρα που φτάσαμε να ζήσουμε κι αυτόν τον νέο, μεγάλο θρίαμβο της αλητείας, θα δούμε πάλι το γνωστό σενάριο. Λίγκα, παράγοντες και μεγαλομέτοχοι ομάδων, πολιτικοί, ποδοσφαιρικά θεσμικά όργανα, όλο το τσούρμο των υπευθύνων θα μας πουν πως είναι διατεθειμένοι να δώσουν λύσεις, έχουν προτάσεις και ξέρουν τον τρόπο. Το παρελθόν μας λέει πως μετά θα ξεχαστούν, θα τσακωθούν και θα μείνει απαράλλαχτο το στόρι που λέει πως τα πράγματα καλυτερεύουν, μόνο για να γίνουν ακόμα χειρότερα στη συνέχεια.

Και μένει ο υγιής κόσμος, ο μεγάλος ηττημένος από τη χούντα της αλητείας. Όλοι εσείς που είτε έχετε εξοριστεί από τα γήπεδα, είτε είστε αναγκασμένοι να πηγαίνετε σε αυτά και να βιώνετε συνθήκες που ούτε σας εκφράζουν ούτε σας ρώτησε ποτέ κανείς για τη γνώμη σας γι’ αυτές. Όλοι εσείς, που κάνετε το λάθος και παρόλα αυτά, συνεχίζετε να μιλάτε με καλά λόγια για τα καλόπαιδα της εξέδρας τους, γιατί είναι λέει παρόντες, βοηθάνε την ομάδα, φωνάζουν, λίγοι είναι οι κακοί στις τάξεις τους και «οι απέναντι» είναι χειρότεροι.

Keywords
Τυχαία Θέματα