Ποια ντέρμπι; Η Λιβαδειά δίνει τίτλο!

Η αγωνιστική που ακολουθεί, δεν περιλαμβάνει (θεωρητικά πάντα) κάποιο δύσκολο ματς για τον Παναθηναϊκό.

Τουλάχιστον αυτό θα σκεφτούν πολλοί, βλέποντας τα αποτελέσματα που έχει φέρει μέχρι τώρα ο Λεβαδειακός στο πρωτάθλημα. Ευτυχώς, όμως, που μιλάμε για το «τριφύλλι».

Για την ομάδα δηλαδή που μέχρι τώρα βρίσκεται με άνεση στην κορυφή, επειδή πολύ απλά δεν έχει αλαζονεία, σέβεται το άθλημα και κυρίως, σέβεται τον κάθε αντίπαλο όσο ακριβώς του αρμόζει. Πόσο μάλλον τώρα, που το διπλό στην Λιβαδειά

μπορεί να δώσει τον τίτλο!

Σάββατο βράδυ οι «πράσινοι» επιβάλλεται να στείλουν μήνυμα. Στην… Θεσσαλονίκη, εκεί που μια μέρα αργότερα θα δοκιμάζεται ο Ολυμπιακός απέναντι στον ΠΑΟΚ που είναι ανεβασμένος ψυχολογικά και σαφώς θα θέλει να δείξει σε όλους πως είναι εδώ. Το αν θα τα καταφέρει, δεν το γνωρίζουμε. Αλλά για τον Παναθηναϊκό που ούτως ή άλλως τα πάντα εξαρτώνται απ’ τον ίδιο, το δέλεαρ είναι μεγάλο.

Διότι αν το «τριφύλλι» επικρατήσει στην πόλη της Βοιωτίας, στην χειρότερη των περιπτώσεων θα έχει το +5. Κοινώς, θα έχει το δικαίωμα για μια γκέλα στα συνεχόμενα δύσκολα ματς που ακολουθούν και ειδικά στη σειρά των ντέρμπι (ΠΑΟΚ εντός, ΑΕΚ εκτός, ΟΣΦΠ εντός).

Με λίγα λόγια, νικάς στη Λιβαδειά, γεμίζεις άγχος τον Ολυμπιακό και τον αναγκάζεις να παίζει με την πλάτη στον τοίχο σε μια έδρα που θεωρητικά τουλάχιστον δεν είναι καθόλου μα καθόλου φιλόξενη για τον οποιοδήποτε αντίπαλο.

Έστω κι αν αυτή τη φορά οι «ερυθρόλευκοι» επέλεξαν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους και να μη στείλουν ελικόπτερα, τανκς, τον ΟΗΕ και τον Ομπάμα για να προστατευθεί η αποστολή του.

Συν τοις άλλοις, οι «πράσινοι» έχουν ακόμη ένα τεράστιο συν στην όλη υπόθεση. Τον κόσμο τους. Τα 800 εισιτήρια που πήραν για την Λιβαδειά, δεν αρκούν. Κακά τα ψέματα, όλο το γήπεδο Παναθηναϊκοί θα είναι. Σε αυτόν τον τομέα το «τριφύλλι» δεν θα έχει θέμα.

Έδρα του θα είναι. Και αυτός ο κόσμος αρκεί για να σπρώξει την ομάδα στη νίκη, υπερκαλύπτοντας το οποιοδήποτε αγωνιστικό κενό προκύψει. Πάντα σε συνδυασμό με τον σεβασμό που έχει ο Παναθηναϊκός στον κάθε αντίπαλο.

Γεγονός που φάνηκε και κόντρα στην Δόξα την περασμένη Κυριακή. Καθώς οι «πράσινοι» δεν έδειξαν σε καμία περίπτωση πως έχουν την λογική ότι θα πάρουν κάποια ματς μόνο και μόνο με την φανέλα τους.

Με λίγα λόγια, για να μην το κουράζουμε κιόλας, αυτή η αγωνιστική είναι ικανή να δώσει τον τίτλο στον Παναθηναϊκό. Δεν είναι σίγουρο, αλλά αν εσύ κάνεις το χρέος σου, τότε θα είσαι ένα βήμα πιο κοντά, περιμένοντας παράλληλα ένα «δωράκι» από Θεσσαλονίκη μεριά.

Αγωνιστικό δωράκι, για να μην δημιουργούνται και παρεξηγήσεις απ’ όσους θεωρούν πως η κάθε ομάδα επιβάλλεται να τους λέει «καλώς ήρθατε, περάστε προς την εστία μας».

Όσον αφορά τα διοικητικά τώρα, το πράγμα είναι ξεκάθαρο. Τη δεδομένη στιγμή η ομάδα μπορεί να υπολογίζει μόνο… στον εαυτό της.

Το θέμα με τους Άραβες τράβηξε, μέχρι να αλλάξει ο νόμος… ζήσε Μάη μου, οπότε ο μόνος πραγματικός… επενδυτής, είναι ο Φερέιρα με τους

Keywords
Τυχαία Θέματα