Ποινή εννέα μηνών στον Overeem

Ανάκληση της άδειας του μαχητή ΜΜΑ μέχρι τον Δεκέμρβιο του 2012 έκανε η αθλητική επιτροπή της Νεβάδα στον Alistair Overeem, ο οποίος βρέθηκε θετικός σε ξαφνικό ντόπινγκ κοντρόλ.

Η ποινή δεν θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική, αφού συνήθως η πρώτη χρήση αντικανονικών ουσιών τιμωρείται με μονοετή αποκλεισμό. Στην προκειμένη, ο Ολλανδός σούπερσταρ τιμωρήθηκε με εννέα μήνες υποχρεωτικής αποχής από αγώνες μικτών πολεμικών τεχνών, ενώ η 23η Μαρτίου ορίστηκε σαν ημερομηνία έναρξης έκτισης της ποινής, αφού τότε

έγινε ο έλεγχος.

Η απόφαση ήταν ομόφωνη ανάμεσα σε όλα τα μέλη της επιτροπής, τα οποία συνεδρίασαν για δύο ώρες. Από την πλευρά του, ο Overeem επανέλαβε τη χθεσινή του γραπτή δήλωση κατά τη διάρκεια της απολογίας του. Δηλαδή ισχυρίστηκε ότι ένα φάρμακο, το οποίο χρησιμοποίησε σαν παυσίπονο, αύξησε την τεστοστερόνη στον οργανισμό του. Επίσης ξεκαθαρίστηκε πως υπάρχει το δικαίωμα έφεσης.

«Είμαι χαρούμενος από την κατανόηση που έδειξαν. Η απόφασή τους είναι ξεκάθαρη, αφού τονίζει πως δεν επιτρέπεται το συγκεκριμένο φάρμακο. Δυστυχώς ο Overeem παραβίασε τους κανονισμούς. Κατά τη γνώμη μου, πάντως, δεν ήταν ουσία που θα ανεβάζει την απόδοση ενός μαχητή» δήλωσε ύστερα από την κοινοποίηση της απόφασης νομικός εκπρόσωπος του πρώην πρωταθλητή Heavyweight του Strikeforce.

Σημειώνουμε πως το μέλλον του στο UFC παραμένει αμφίβολο. Άλλωστε το κορυφαίο promotion MMA δεν περίμενε την παραπάνω απόφαση, για να δράσει και να τον αποκλείσει από πρόγραμμα του UFC 146.

Keywords
Τυχαία Θέματα