Πολωνία: Ψάχνοντας την επιτυχία

Στην δεύτερή της συμμετοχή σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα η Πολωνία ξεκινάει με αρκετές φιλοδοξίες.

Πάντα όταν μία χώρα είναι η διοργανώτρια μίας μεγάλης διοργάνωσης οι στόχοι είναι μεγάλοι. Σίγουρα στην Πολωνία θα στοχεύουν να φτάσουν τουλάχιστον στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Στην πρεμιέρα θα αντιμετωπίσει την Ελλάδα και όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στο συγκεκριμένο

παιχνίδι. Οι δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα θα είναι αρκετές, καθώς αναμένεται ένα κατάμεστο γήπεδο και τεράστιος ενθουσιασμός από τους φίλους και τους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Εκεί που θα μπορεί να χτυπήσει η Ελλάδα είναι στην εμπειρία της που έχει «μαζέψει» από τις τελευταίες μεγάλες διοργανώσεις, καθώς η παρουσία της Πολωνίας στα… μεγάλα ραντεβού είναι μικρή.

Η πορεία της στα Euro

Η Πολωνία δεν είναι από τις έμπειρες ομάδες της διοργάνωσης. Αυτό γιατί στο παρελθόν έχει αγωνιστεί μόλις μία φορά σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Ο λόγος για το Euro 2008 όταν και από τις 16 ομάδες κατέλαβε την 14η θέση, με μόλις μία ισοπαλία στα τρία παιχνίδια που είχε δώσει.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι

Ο επιθετικός της Ντόρτμουντ είναι ίσως ο μεγαλύτερος κίνδυνος που μπορεί να βρει μπροστά της η Ελλάδα. Γενικά το μεγάλο αστέρι λείπει από την εθνική ομάδα της Πολωνίας η οποία στηρίζεται περισσότερο σε νεαρούς ποδοσφαιριστές και στον ενθουσιασμό που βγάζει.

Ο Λεβαντόφσκι έχοντας μαζέψει αρκετές εμπειρίες από την παρουσία του στην Ντόρτμουντ θα είναι ο ηγέτης των Πολωνών στην προσπάθειά τους για να πετύχουν κάτι σπουδαίο.

Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Φράντσιζεκ Σμούντα

Από τους πιο έμπειρους τεχνικούς της Πολωνίας είναι ο Φράντσιζεκ Σμούντα. Στα 63 του έχει περάσει από 20 διαφορετικούς πάγκους με σημαντικότερή του δουλειά να είναι αυτή που έχει τώρα, δηλαδή της εθνικής ομάδας της χώρας του.

Η σχέση με την Ελλάδα έχει να κάνει μόνο με το πέρασμά του από την Ομόνοια για μία σεζόν το 2004.

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Η παράδοση στις αναμετρήσεις της Πολωνίας με την Ελλάδα είναι καθαρά με το μέρος των διοργανωτών. Οι δύο ομάδες έχουν τεθεί αντιμέτωπες 15 φορές στο παρελθόν με την παράδοση να είναι με τους αντιπάλους μας.

Συγκεκριμένα η Πολωνία έχει επικρατήσει τις δέκα φορές απέναντι στην Ελλάδα, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να έχει τρεις επιτυχίες και τις υπόλοιπες δύο αναμετρήσεις να λήγουν χωρίς νικητή.

Keywords
Τυχαία Θέματα