Πολυτιμότερος παίκτης της χρονιάς ο Ντε Ροζάριο

Τι και αν άλλαξε... τρεις ομάδες κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος, ο Ντουέιν Ντε Ροζάριο αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του MLS για το 2011.

Ο διεθνής Καναδός άρχισε την σεζόν στο Τορόντο, ανταλλάχθηκε στους Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς και κατέληξε στην Ντι Σι Γιουνάιτεντ. Σε αυτό το διάστημα πέτυχε 16 γκολ και μοίρασε 12 ασίστ, για να πάρει το «Χρυσό Παπούτσι» του MLS. Τα επιτεύγματα του αναγνωρίστηκαν επίσης στην κατηγορία του πολυτιμότερου ποδοσφαιριστή, κάτι που σίγουρα άξιζε, αφού οι εμφανίσεις του φέτος ήταν εκπληκτικές.

Ο 33χρονος μέσος ξεπέρασε τους Μπραντ Ντέιβις των Χιούστον Ντάιναμο και Μπρεκ Σι του Ντάλας, οι οποίοι μετείχαν επίσης στην σχετική ψηφοφορία. Τα ποσοστά ήταν 72.72%, 43.66% και 27.59%, αντίστοιχα, κάτι που καταδεικνύει την απόλυτη νίκη του Καναδού σούπερσταρ. Άλλωστε το 2005 και το 2006 ήταν φιναλίστ σε αυτή την κατηγορία, οπότε η μοίρα του... χρωστούσε μία πρωτιά.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Λόντον Ντόναβαν των Λος Άντζελες Γκάλαξι πήρε την τέταρτη θέση, ενώ ο Μάουρο Ροζάλες των Σιάτλ Σάουντερς συμπλήρωσε την πεντάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα