Πόρτο: Οι «δράκοι» πέταξαν φωτιές!

Με τέσσερις τίτλους έκλεισε το 2011 η Πόρτο η οποία δεν μπόρεσε να σηκώσει μόνο το Σούπερ Καπ Ευρώπης όπου ηττήθηκε από την Μπαρτσελόνα.

Παλιές αναμνήσεις γεννά στην Πόρτο το 2011, καθώς η χρονιά της θύμισε σε πολλά τις αρχές της δεκαετίας του 2000, όταν και είχε καταφέρει να κατακτήσει δύο Ευρωπαϊκούς τίτλους.

Το 2011 κρίνεται ως μία από τις πιο επιτυχημένες χρονιές στην ιστορία των «δράκων», καθώς «έκλεισαν» τον χρόνο κατακτώντας τέσσερα τρόπαια. Και αν το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Πορτογαλίας είναι… απλά, σίγουρα η κατάκτηση του Europa League

είναι κάτι εντελώς ξεχωριστό.

Στην Σούπερ Λιγκ της Πορτογαλίας έκανε υγιεινό περίπατο, καθώς τερμάτισε ούσα 21 βαθμούς μπροστά από την Μπενφίκα η οποία σε καμία περίπτωση δεν κατάφερε να εμφανιστεί ανταγωνιστική για τους «δράκους».

Στον τελικό του Κυπέλλου Πορτογαλίας αντιμετώπισε την Βικτόρια Γκιμαράες όπου μετά από ένα εντυπωσιακό παιχνίδι, κατάφερε να επικρατήσει με ευρύ 6-2 και να σηκώσει το 20ο κύπελλο της ιστορίας της.

Ωστόσο, το σημαντικότερο τρόπαιο που έφτασε στο «Ντραγκάο» δεν ήταν άλλο από το Europa League. Από την αρχή οι «δράκοι» έδειξαν να αντέχουν στα δύσκολα. Στη φάση των «32» αντιμετώπισε την Σεβίλλη της οποίας και επικράτησε 2-1 στην Ισπανία για να ηττηθεί με 1-0 στην Πορτογαλία και να προκριθεί.

Στους «16» αντίπαλος ήταν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η νίκη με 1-0 στη Ρωσία την έβαλε μπροστά για την πρόκριση και με το 2-1 του «Ντραγκάο» έκλεισε το εισιτήριο για τη φάση των προημιτελικών.

Εκεί το έργο της φάνηκε σαφώς πιο εύκολο. Η Σπάρτακ Μόσχας ξεπεράστηκε με δύο… πεντάρες για να φτάσει στα ημιτελικά όπου θα αντιμετώπιζε την Βιγιαρεάλ. Το σκορ του πρώτου αγώνα στο «Ντραγκάο» (5-1) δεν άφηνε περιθώρια στο «κίτρινο υποβρύχιο».

Για να φτάσουμε στον μεγάλο τελικό του Δουβλίνου, όπου αντιμετώπισε την Μπράγκα. Το παιχνίδι δεν θύμισε σε τίποτα τα προηγούμενα της Πόρτο που ήταν εντυπωσιακά και έληξε με το μικρό 1-0 που έδωσε το τρόπαιο στους «δράκους».

Ο συγκεκριμένος τίτλος όμως δεν ήταν και ο τελευταίος για την ομάδα του Αντρέ Βίλας Μπόας. Αυτό γιατί ακολούθησε και το Σούπερ Καπ Πορτογαλίας, απέναντι στην Γκιμαράες. Εκεί η Πόρτο επικράτησε 2-1, κλείνοντας με τέσσερις τίτλους τη σεζόν.

Όλα θα μπορούσαν να είχαν πάει ακόμα καλύτερα για την Πόρτο, ωστόσο στον τελικό του Σούπερ Καπ Ευρώπης, δεν κατάφερε να εμφανιστεί ανταγωνιστική στην Μπαρτσελόνα και ηττήθηκε με 2-0.

Keywords
Τυχαία Θέματα