Ποτέ ξανά, με το ένα πόδι στον τοίχο…

Το ποιος θα νικούσε στην πρεμιέρα του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο.

Αυτό που ίσως δεν περιμέναμε ήταν η εικόνα του Άρη, που παρά τα πολλά προβλήματα και την ατιμωτική του κάθοδο με πούλμαν στην Αθήνα, στάθηκε στο ύψος του. Οι «πράσινοι» μολονότι δε χρειάστηκε να φτάσουν στο 100% προκειμένου να νικήσουν, ένιωσαν τον αντίπαλο και έδειξαν πως θέλουν

ακόμη χρόνο για να αυτοματοποιηθούν οι κινήσεις τους.

Πριν σταθούμε στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, θα πρέπει να καυτηριάσουμε ακόμη μια φορά την τιμωρία στον Ζοτς και των παικτών του. Λες και έκαναν καμιά σκανδαλιά, υποχρεώθηκαν να παίξουν μπροστά στα μπλε - άσπρα και κίτρινα καρεκλάκια του ΟΑΚΑ. Κάπως έτσι, μοιάζοντας με παιδάκια που τα στέλνεις να κάτσουν στον τοίχο με το ένα πόδι, έζησαν την πρεμιέρα του Πρωταθλήματος. Όλοι το επισήμαναν, όλοι το σιχαίνονται αυτό. Είναι που είναι οι αγώνες, μέτριας δυναμικής, έρχεται και το πάγωμα να τους στείλει για …χάπια. Γιατί πραγματικά είναι στιγμές που θέλεις ντόπα για να μείνεις όρθιος. Και καλά που προέβαλε και ο Άρης λίγο αντίσταση, κι δεν είχαμε ύπνους - σφηνάκια.

Αφήνοντας την μαλ… που δέρνει λιγοστούς, ωστόσο αρκετούς να κάνουν τη ζημιά στην άκρη, πάμε στο δια ταύτα. Το αγωνιστικό μέρος δηλαδή. Ο Παναθηναϊκός δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα, σε ένα ματς που φάνηκε πως χρειάζεται ακόμη χρόνος για να δέσουν οι Πρωταθλητές Ευρώπης. Η αναμέτρηση με τον Άρη και άλλες που θα ακολουθήσουν τέτοιου τύπου, αποτελούν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους νέους να …πείσουν τον Ζοτς. Κόντρα στους Θεσσαλονικείς είδαμε τον Λόγκαν να παίρνει οκτώ σουτ τριών πόντων και να ευστοχεί στα δύο, ωστόσο σε γενικές γραμμές οι επιλογές του ήταν σωστές. Είδαμε τον Σμιθ σε μια άκρως «οικονομική» εμφάνιση να παίρνει λίγα και σωστά σουτ. Είδαμε επίσης τον Κυρίτση να επιβραβεύεται μένοντας για σχεδόν 15 λεπτά στο παρκέ, αλλά να πληρώνει 1.40 πριν το φινάλε μια κακή του επιλογή. Δείγμα του ότι ο Ζοτς δε χαρίζεται.

Στον έλεγχο των υπόλοιπων ο Μπατίστ φάνηκε πως θέλει χρόνο να φτάσει στο αθλητικό επίπεδο που επιθυμεί, ενώ Σάτο και Μάριτς βρίσκονται ένα επίπεδο πάνω σε σχέση με πέρσι. Με τον Σερβοαυστραλό όμως να χρειάζεται μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στο τελείωμα των φάσεων. Για τον Σάρας τι να πούμε; Στο πρώτο μέρος έδωσε το σύνθημα, στο δεύτερο έκανε μια, δύο μπασκετικές χαζομάρες, τις οποίες ...απολαμβάνει πρώτα απ’ όλα ο ίδιος γελώντας! Αυτό όμως που έδειξε ακόμη μια φορά ο Λιθουανός είναι πως βαδίζει στα χνάρια μιας δεύτερης νιότης. Στοιχείο καταλυτικό για τη συνέχεια του Παναθηναϊκού.

Βουγιούκας και Καϊμακόγλου ήταν εξαιρετικοί με τον πρώτο να εμφανίζει σημάδια μεγάλης βελτίωσης στην άμυνα, που παντρεύει εξαίρετα με τις επιθετικές του περγαμηνές. Ο Κώστας από την άλλη κάνει 100 δουλειές στο γήπεδο και θ’ αποτελέσει χρυσό πασπαρτού για τον Ομπράντοβιτς.

Keywords
Τυχαία Θέματα