Πρεμιέρα αστεριών γένους θηλυκού!

Το Τσάμπιονς Λιγκ στους άνδρες έχει ήδη ξεκινήσει και πλέον σειρά παίρνουν από την Τρίτη (29/11) οι γυναίκες για να «μεθύσουν» τα βράδια των φίλων του ευρωπαϊκού βόλεϊ με τον θεαματικότερο τρόπο πάνω στο φιλέ, όπως μόνο εκείνες γνωρίζουν, βάζοντας το δικό τους… άρωμα.

Το Onsports σας δίνει μια γεύση από τους πέντε ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, σημειώνοντας ότι το φετινό ταξίδι του Τσάμπιονς Λιγκ καταλήγει στο Αζερμπαϊτζάν, όπου εκεί θα διεξαχθεί η τελική φάση του θεσμού.

Κάνες… πάντα στην ελίτ

Στον

πρώτο όμιλο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης συμμετέχουν η Βίλα Κορτέζε (Ιταλία), οι Κάνες (Γαλλία), η Σβερίνερ (Γερμανία) και η Εξατσίμπασι (Τουρκία). Φυσικά η παρουσία της γαλλικής ομάδας ξεχωρίζει αφού είναι η μοναδική που δεν έχει χάσει συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ εδώ και έντεκα χρόνια ενώ στόχος για φέτος είναι η συμμετοχή στο Φάιναλ Φορ του θεσμού που θα διεξαχθεί στο Μπακού!
Αντίθετα με την Βίλα Κορτέζε που έκανε ντεμπούτο πέρυσι φτάνοντας μέχρι τη «φάση των 12» και έχει αλλάξει σχεδόν τη μισή ομάδα από πέρυσι. Ανταγωνιστικές ομάδες, όμως, είναι τόσο η τουρκική Εξατσίμπασι, όσο και η γερμανική Σβερίνερ.

Φενέρ και Ράμπιτα… μέχρι τέλους

Η τουρκική Φενέρμπαχτσε που κατέκτησε πέρυσι το χάλκινο μετάλλιο έχει «ζεσταθεί» και φέτος θέλει να φτάσει ακόμα ψηλότερα σε έναν όμιλο που έχει τη γερμανική Δρέσδη με το χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας στο θεσμό, αλλά έχει και σταθερές αξίες όπως τη γαλλική Μιλούζ αλλά και την Ράμπιτα Μπακού που πέρυσι βρέθηκε επίσης στο βάθρο. Η τελευταία μαζί με τα «καναρίνια» θέλουν να ξαναβρεθούν στο... τέλος της διοργάνωσης ενώ θα παλέψουν για την πρώτη θέση του ομίλου. Εξάλλου, η Ράμπιτα Μπακού τα τελευταία χρόνια αποτελεί σταθερή ευρωπαϊκή αξία.

Ντιναμό Καζάν και Βολερό τα φαβορί

Με την ρωσική Ντιναμό Καζάν να είναι το φαβορί αλλά και με την παραδοσιακή δύναμη της ελβετικής Βολερό, ο τρίτος όμιλος έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η πολωνική Σόποτ μπορεί να είναι πρωτάρα αλλά έχει ευρωπαϊκές εμπειρίες και είναι το αουτσάιντερ ενώ στον όμιλο υπάρχει και η τσέχικη Προστέχοφ, στην 5η συμμετοχή στην κορυφαία διοργάνωση.

Τρεις… ευρωπαίες και μια πρωτάρα!

Με την ιταλική Μπέργκαμο της εντυπωσιακής Φραντσέσκα Πιτσινίνι να «κλέβει» από μόνη της την παράσταση, ο τέταρτος όμιλος φιλοξενεί επίσης τη φιλόδοξη Αζεράιλ Μπακού από το Αζερμπαιτζάν, η οποία επιστρέφει στην κορυφαία διοργάνωση από τη σεζόν 2007-08 αλλά και την κάτοχο του τίτλου, την τουρκική Βακίφμπανκ (πρώην Βακιφγκίνες) που έχει σταθερή παρουσία τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις την τελευταία δεκαετία. Τέλος, στον όμιλο υπάρχει και η πρωτάρα Τόμις Κοστάντσα από τη Ρουμανία.

Πολωνικό προβάδισμα

Η πρωταθλήτρια Πολωνίας, Μούζινα είναι από τα φαβορί του ομίλου ενώ όπως και πέρυσι «έπεσε» στον ίδιο όμιλο με τον Ερυθρό Αστέρα Βελιγραδίου, τον οποίο πέρυσι κέρδισε εις διπλούν. Στον πέμπτο και τελευταίο όμιλο βρίσκεται ακόμα μια ρωσική δύναμη, η Ντιναμό Μόσχας αλλά και ιταλική Πεζάρο.<

Keywords
Τυχαία Θέματα