Πρίγκιπες και... ασφαλίτες

Δεν ξέρω αν ο Αλ Σαούντ τελικά πάρει το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά όλες αυτές οι ιστορίες με τον Σαουδάραβα επενδυτή έχουν φέρει άλλον (πριγκιπικό) αέρα στον τρόπο που αγωνίζονται οι «πράσινοι».

Κόντρα στον Εργοτέλη το «τριφύλλι» ύστερα από πολύ καιρό έπαιξε όπως θέλουν να το βλέπουν οι οπαδοί του. Με αυτοματισμούς, με επιθετική διάθεση και πάνω απ' όλα με συγκεκριμένο αγωνιστικό

πλάνο, γεγονός που αποδεικνύει ότι αρχίζει και αποδίδει καρπούς η δουλειά που κάνει ο Φερέιρα. Πραγματική... πριγκιπική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Λέτο, ο οποίος έχει πάρει από τον Σισέ τη σκυτάλη του φετινού ηγέτη του Παναθηναϊκού.

Πιο ώριμος φαίνεται να είναι ο Αργεντινός, ο οποίος δείχνει να ευχαριστιέται με τον νέο ρόλο που έχει αποκτήσει μέσα στην ομάδα. Γενικά ο κόσμος του τριφυλλιού πέρασε ένα ευχάριστο Σαββατόβραδο στο ΟΑΚΑ και αν δεν υπήρχε η εμμονή του Μήτσιου με το πανό που σήκωσαν οι οργανωμένοι του Παναθηναϊκού, το περιεχόμενο του οποίου βρίσκει σύμφωνους την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, τότε η βραδιά θα εξελισσόταν σχεδόν... ειδυλλιακή.

Καταλαβαίνω ότι είναι σαφής η οδηγία της UEFA να μην υπάρχουν πανό με πολιτικά μηνύματα στα γήπεδα, αλλά δεν έχει συνειδητοποιήσει, άραγε, ο Μήτσιος τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν; Όλος ο κόσμος βιώνει έναν ανελέητο οικονομικό πόλεμο (το ίδιο πιστεύω ισχύει και για τον Μήτσιο) και όπως είναι φυσικό ψάχνει τρόπους να ξεσπάσει. Και δεν έβγαλε τα απωθημένα του σπάζοντας, ούτε λεηλατώντας, ούτε ρίχνοντας μολότοφ. Απλώς σήκωσε μια μερίδα οπαδών ένα πανό αφιερωμένο στα... καμάρια μας που έχουμε στη Βουλή, που νομοθετούν (και καλά λέμε τώρα...) για το καλό μας!

Ποιο είναι, λοιπόν, το έγκλημα; Σε άλλη χώρα ζει ο Μήτσιος, άλλες παραστάσεις έχει από την καθημερινότητά του; Ας έκανε τα στραβά μάτια... Εδώ υπάρχουν παιχνίδια που οι διαιτητές θα έπρεπε να τα διακόψουν για σοβαρούς λόγους, αλλά τα συνέχισαν κανονικά και βρήκε ο Μήτσιος να κάνει... μαγκιές σε ένα τέτοιο γεγονός; Λίγη σοβαρότητα και ευαισθησία σε τέτοια θέματα δε βλάπτει, γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι και τα πνεύματα είναι... ολίγον ευέξαμπτα και δεν θέλει και πολύ να ανάψουν τα αίματα από το πουθενά.

Βέβαια η πλάκα η μεγάλη ήταν το «πέσιμο» των αστυνομικών, παρέα με τους ασφαλίτες, στα αυτοκίνητα που έφευγαν από το ΟΑΚΑ με σκοπό να βρουν τον... εγκληματία που κουβαλούσε το πανό. Η ηλιθιότητα του συστήματος σε όλο του το μεγαλείο... Δυστυχώς η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι εκτός από την ανικανότητά της στη διαχείριση σοβαρών θεμάτων δεν γνωρίζει από στοιχειώδη επικοινωνιακή πολιτική. Δεν είναι δυνατόν να μεγαλοποιεί το ζήτημα του πανό, δίνοντας ουσιαστικά διάσταση σε ένα θέμα, το οποίο αν δεν υπήρχε η επέμβαση της αστυνομίας, αλλά και η διακοπή του Μήτσιου θα είχε ξεχαστεί ύστερα από κάποιο διάστημα.

Τώρα μετά το ΟΑΚΑ τη σκυτάλη πήρε η Ν. Σμύρνη, το «Θ. Βαρδινογιάννης» και είναι σίγουρο ότι και τις επόμενες αγωνιστικές σε όλα τα γήπεδα θα ακουστούν υβριστικά συνθήματα κατά των πολιτικών, θα αναρτηθούν πανό

Keywords
Τυχαία Θέματα