Πρόκριση για τους Ρεντ Ουίνγκς

Το θριαμβευτικό 7-2 των Ντιτρόιτ Ρεντ Ουίνγκς επί των Κολόμπους Μπλου Τζάκετς εξασφάλισε και μαθηματικά το εισιτήριο των «κόκκινων φτερών» για τα φετινά play off του NHL.

Μάλιστα, οι εκπρόσωποι του Ντιτρόιτ προκρίνονται στην post-season για 21η σεζόν,

επίδοση που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου. Συγκεκριμένα, από το 1939 μέχρι το 1958 είχαν συμπληρώσει είκοσι συνεχόμενες παρουσίες. Επίσης, τα 21 σερί αποτελούν τη μεγαλύτερη ενεργή επίδοση σε όλα τα ομαδικά αθλήματα της Βόρειας Αμερικής.

Στο ίδιο το ματς, ο Tomas Holmstrom πέτυχε δύο γκολ και βοήθησε στο γρήγορο 4-0. Μετά το 6-0 στην δεύτερη περίοδο, ο Allen York αντικατέστησε τον Steve Mason στην θέση του τερματοφύλακα των ουραγών του πρωταθλήματος. Ακόμα, οι Henrik Zetterberg και Todd Bertuzzi μοίρασαν από τέσσερις ασίστ.

Τα άλλα γκολ των γηπεδούχων σημειώθηκαν από τους Gustav Nyquist, Jiri Hudler, Nicklas Lidstrom, Brad Stuart και Pavel Datsyuk. Οι Mark Letestu και Rick Nash μετέτρεψαν το 7-0 σε 7-2.

Πλέον οι Ρεντ Ουίνγκς έχουν 97 βαθμούς και την τέταρτη θέση της δυτικής περιφέρειας του NHL. Παράλληλα μείωσαν την απόστασή τους από τα «αφεντικά» της Central και της Δύσης, Σέιντ Λούις Μπλους, στους έξι βαθμούς. Από την άλλη, οι Μπλου Τζάκετς έμειναν στους 55 βαθμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα