Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Ρος Κάσαρες

23:27 1/4/2012 - Πηγή: OnSports

Η Ρος Κάσαρες κέρδισε με 65-52 τη Ρίβας Εκόπολις στον τελικό της Ευρωλίγκας Γυναικών και αναδείχθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Στην τρίτη διαδοχική παρουσία τους σε Φάιναλ 8, οι Ισπανίδες κατάφεραν να ανέβουν στο πρώτο σκαλί του βάθρου και μάλιστα με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο, αφού νίκησαν σε όλα τα παιχνίδια τους στην τελική φάση που διεξήχθη στο «Αμπντί Ιπεκτσί» της Κωνσταντινούπολης. Πρώτη σκόρερ αναδείχθηκε η Σάντσο Λιτλ με 18 πόντους, ενώ από τις ηττημένες μόνο η Αΐσα Τζόουνς κατάφερε να πετύχει διψήφιο αριθμό

πόντων (14). Η Αμερικανίδα φόργουορντ αναδείχθηκε και πολυτιμότερη παίκτρια του Φάιναλ 8, παρότι η ομάδα της δεν κατέκτησε τον τίτλο. Είχε κατά μέσο όρο στη διοργάνωση 20,3 πόντους με ποσοστό ευστοχίας 60.4% και 10,8 ριμπάουντ!

Στην τρίτη θέση πλασαρίστηκε η ρωσική Εκατέρινγκμπουργκ, που στο «μικρό» τελικό επικράτησε με 75-68 της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, του «δικού» μας, Τζώρτζη Δικαιουλάκου. Η Γκρούντα με 18 πόντους και η Πάρκερ με 16 πόντους και 11 ριμπάουντ ηγήθηκαν των νικητριών. Από πλευράς ηττημένων, ξεχώρισε η Μακ Κούγκτρι με 20 πόντους.

Keywords
Τυχαία Θέματα