Πρώτο Champions League για το Λονδίνο!

Μπορεί το Λονδίνο να έχει πληθυσμό σχεδόν όσο η Ελλάδα, μπορεί στην αγγλική πρωτεύουσα να υπάρχουν περισσότερες από τρεις ομάδες που πρωταγωνιστούν, ωστόσο η Τσέλσι έγινε η πρώτη ομάδα που κατακτά το Champions League!

Όσο απίθανο και αν φαίνεται, ποτέ στην ιστορία του Κυπέλλου πρωταθλητριών ομάδα από το Λονδίνο δεν έχει κατακτήσει το μεγαλύτερο τρόπαιο σε διασυλλογικό επίπεδο από το 1956, οπότε και ξεκίνησε η διοργάνωση!

Μάλιστα, ομάδα από το Λονδίνο έφτασε για

πρώτη φορά σε τελικό Champions League το 2006 (!), και αυτή δεν είναι άλλη από την Άρσεναλ, η οποία ηττήθηκε ωστόσο από την Μπαρτσελόνα με 2-1 στο Παρίσι.

Δεύτερη απόπειρα λονδρέζικης ομάδας για να κατακτήσει το Champions League ήταν το 2008, από την Τσέλσι, η οποία ηττήθηκε στα πέναλτι από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό της Μόσχας.

Η τρίτη απόπειρα για ομάδα από την αγγλική πρωτεύουσα και… φαρμακερή ήταν χθες (19/05) στο «Αλιάνς Αρένα», όταν η Τσέλσι κατάφερε να κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο, νικώντας στα πέναλτι με 4-3, «σπάζοντας» μια κατάρα 56 ετών!

Πλέον στην «μαύρη» λίστα με τις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες που δεν έχουν κατακτήσει το «Ιερό Δισκοπότηρο» του ποδοσφαίρου, είναι το Παρίσι, η Ρώμη, η Βιέννη, οι Βρυξέλλες, η Μόσχα και φυσικά η Αθήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα