Πρόβα τζενεράλε

21:22 1/6/2012 - Πηγή: OnSports

Χαίρετε κύριοι. Όπως συμβαίνει συνήθως στα φιλικά, από το παιχνίδι με την Αρμενία βγήκαν θετικά και αρνητικά συμπεράσματα.

Τα θετικά:

Ξεκινώντας απ όσα πρέπει να κρατήσουμε αυτό που με ανακούφισε περισσότερο ήταν η απόφαση του Σάντος να δώσει ενενηντάλεπτο στο Σηφάκη και η σταθερότητα που αυτός έδειξε.

Με τον Σηφάκη πιθανότατα να μην νιώσουμε ποτέ τη σιγουριά που είχαμε με τον Νικοπολίδη, σίγουρα όμως είναι σταθερός και σοβαρός τερματοφύλακας.

Με βάση την εμφάνιση που έκανε ο Χαλκιάς με τη Σλοβενία και ο Σηφάκης με την Αρμενία θα πρέπει ο Σάντος να είναι σε μεγάλο βαθμό προκατειλημμένος υπέρ του Χαλκιά για να τον προτιμήσει.

Στέκομαι πολύ σε αυτήν την απόφαση του Ομοσπονδιακού γιατί είναι δεδομένο πως η Εθνική μας στο Euro πίεση θα δεχτεί. Ακόμα και στο μεγαλύτερο κομμάτι της να είναι ελεγχόμενη, ο τερματοφύλακας θα πρέπει να σου δίνει ασφάλεια για να κρατηθείς όρθιος.

Η απόδοση λοιπόν του Σηφάκη κάπως με ανακούφισε. Συνεχίζοντας να ψάχνουμε για τα θετικά σημάδια ο Σάντος σίγουρα θα έμεινε ευχαριστημένος από την παρουσία του Κυριάκου Παπαδόπουλου. Όχι επειδή σκόραρε αλλά από την ταχύτητα και τη δύναμη που έμπαινε στις φάσεις.

Επειδή είναι σε καλή ατομική κατάσταση και έχει φυσικά προσόντα τα οποία λείπουν από τους υπόλοιπους, πιστεύω πως θα ήταν θετικό ο Σάντος να είχε ένα ακόμα πιο δυνατό παιχνίδι για να δει πως λειτουργεί ο Κυριάκος Παπαδόπουλος παίζοντας ένα κλικ μπορστά από την άμυνα.

Χτες για παράδειγμα οι γραμμές του κέντρου με τις άμυνας άνοιγαν πολύ. Σε παιχνίδι που θα ασκείτε πίεση ο Κυριάκος θα μπορούσε να κερδίσει μάχες σε νευραλγικό χώρο που θα μας δώσουν κατοχή και επιθέσεις. Τη διαφορά στο πρώτο μέρος (που ήμασταν υποφερτή) την έκαναν ο Καραγκούνης και ο Φορτούνης.

Ο Καραγκούνης μπορεί να βγήκε MVP στο πρώτο παιχνίδι το ενενηντάλεπτο όμως που του έδωσε ο Σάντος του έκανε καλό και με την Αρμενία ήταν σε ατομικό επίπεδο 30% τουλάχιστον καλύτερος. Κράτησε μπάλα, μας έδωσε κατοχή, πέρασε τέσσερις τουλάχιστον ασίστ, προσπαθούσε συνεχώς να βάλει στο παιχνίδι τον Γκέκα που αντί για ποδόσφαιρο παίζει κρυφτό, απείλησε με τα μακρινά του σουτ και ήταν ο λόγος που είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού στο πρώτο ημίχρονο.

Τον Καραγκούνη όμως τον ξέρουμε και όποιος βλέπει ποδόσφαιρο και τα συμπεράσματά του τα βγάζει από αυτά που δείχνει στο χορτάρι και όχι από όσα του μεταφέρουν σκόπιμα κάποιες φυλλάδες ήταν σίγουρος πως θα είναι ο μπροστάρης σε αυτήν την προσπάθεια.

Ευχάριστη ήταν η αγωνιστική κατάσταση που έδειξε ο Φορτούνης. Επειδή κάποια πράγματα τα βλέπω περίεργα τον Φορτούνη τον είχα για την επόμενη λίστα. Η εικόνα όμως της ομάδας όταν αντικαταστάθηκε με ανάγκασε να τον βάλω στα θετικά συμπεράσματα.

Από τον Φορτούνη με ενόχλησε που δεν εκμεταλλεύτηκε στο μέγιστο την ευκαιρία του. Από όσους έπαιξαν στις επιθετικές θέσεις ήταν ο μόνος που μπορούσε να περάσει τον αντίπαλό του. Τον μάρκαρε ένας 40χρονος και νομίζω πως δεν εκμεταλλεύτηκε στο μέγιστο την ευκαιρία

Keywords
Τυχαία Θέματα