Ραντεβού κορυφής στην επιστροφή Ντεσπέιν

21:36 6/1/2012 - Πηγή: OnSports

Η επιστροφή του Κουβανού στο ρόλο του αντιπάλου είναι το κερασάκι στην τούρτα του ντέρμπι κορυφής μεταξύ Ολυμπιακού και Ηρακλή στο κλειστό του Ρέντη.

Η συνάντηση του Ολυμπιακού με τον Ηρακλή, το απόγευμα του Σαββάτου στο κλειστό του Ρέντη (7/1, 17.00, Novasports4), αποτελεί

από μόνη της είδηση.

Το πρώτο ραντεβού των δύο ομάδων μετά τις μονομαχίες τους στους τελικούς του περσινού πρωταθλήματος, μοιραζόμενες μάλιστα την κορυφή της βαθμολογίας, μετά από 10 αγωνιστικές, «διανθίζει» όμως η επιστροφή του Ρολάντο Ντεσπέιν. Εκ των βασικών πρωταγωνιστών των «ερυθρολεύκων» στην κατάκτηση του νταμπλ και στις δύο περιπτώσεις με αντίπαλο τον Ηρακλή, ο Κουβανός επιστρέφει στο «Μ. Μερκούρη» ως αντίπαλος, στη δεύτερή του μόλις φετινή εμφάνιση με την κυανόλευκη φανέλα.

«Ο φετινός Ολυμπιακός είναι διαφορετικός σε σχέση με πέρσι, αλλά παραμένει καλή ομάδα. Παλεύει όλα τα παιχνίδια και έχει έναν πολύ καλό προπονητή» είπε ο Ντεσπέιν αναφερόμενος στο ματς, ο οποίος δεν έκρυψε την εκτίμηση που έχει στον πρώην προπονητή του Γιάννη Καλμαζίδη.
«Είναι ένας εκπληκτικός άνθρωπος και πολύ καλός προπονητής. Ο Φιλίποφ είναι καλός φίλος και καλός παίκτης, όπως και ο Παύλος (Κουζούνης) είναι καλός φίλος, αλλά κι όλα τα παιδιά που ήταν συμπαίκτες μου», παραδέχθηκε και συμπλήρωσε: « Θα είναι περίεργο που θα επιστρέψω στο Ρέντη. Δεν ξέρω πως οι φίλαθλοι θα με υποδεχτούν. Πρέπει να καταλάβουν ότι αυτή είναι η δουλειά. Πέρυσι έδωσα τα πάντα για τον Ολυμπιακό και φέτος θα κάνω το ίδιο για τον Ηρακλή. Θα χαρώ να δω τους περσινούς συμπαίκτες και φίλους μου και θα αγκαλιάσω σίγουρα τον Καλμαζίδη».

Αμοιβαία τα αισθήματα και από την πλευρά των γηπεδούχων: «Είναι αμοιβαία τα αισθήματα. Ο Ρόνι είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος κι ένας καταπληκτικός παίκτης που είμαστε τυχεροί τον έχουμε στην Ελλάδα... Έχουμε μια καλή σχέση αλλά σίγουρα είναι πολύ όμορφο να ακούς τέτοια λόγια από ένα πρώην παίκτη σου», τόνισε ο Γιάννης Καλμαζίδης, που φρόντισε όμως να ξεκαθαρίσει: «Ο Ηρακλής είναι γενικά μια πολύ καλή ομάδα και τώρα με την προσθήκη του Ντεσπέιν ανεβαίνει κατακόρυφα. Εμείς θα προσπαθήσουμε να σταματήσουμε όπως πάντα τα ατού τους και να τους... ταλαιπωρήσουμε. Συμφωνώ με την άποψη του Σωτήρη (Δρίκου) ότι δεν είναι το πλέον καθοριστικό παιχνίδι, αλλά κι εμείς το αντιμετωπίζουμε σοβαρά και θέλουμε να το κερδίσουμε».

Keywords
Τυχαία Θέματα